(INTERVJU) Jure Longyka: Izštekani so pot v intimo

Saša Britovšek Saša Britovšek
17.06.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glasbeniki mu danes sami povedo, da pripravljajo akustično različico, če bi ga kdaj zanimalo, da bi z njimi pripravil Izštekane.
Glasbeniki mu danes sami povedo, da pripravljajo akustično različico, če bi ga kdaj zanimalo, da bi z njimi pripravil Izštekane.
Robert Balen
Pisalo se je leto 1993, ko je mladi radijski voditelj Jure Longyka povabil Sokole v studio Radia Študent in predlagal, naj se izštekajo. Pisati se je začela zgodovina, ki ima danes pod streho glasbeni dogodek leta, 30-letnico Izštekanih.

Jure, pred nekaj dnevi ste uspešno izpeljali velikanski projekt Izštekanih 30. Ste si že odpočili, povzeli izkušnjo, uredili misli?

"Nisem še v racionalni fazi analize. Prepuščam se občutkom. Dan po koncertu sem se nekajkrat razjokal. Pogledal sem posnetek in solze so se kar ulile. Zdaj ta intenzivnost izzveneva. Analiza pa še sledi."

Zakaj je bilo tako čustveno intenzivno?

"Že razsežnosti so bile izjemne. V Izštekanih se brcamo iz cone udobja, lotevamo se stvari, ki se jih še nismo, kar je vedno tveganje. Največ seveda tvegajo glasbeniki. Ko gremo na koncertni oder, pa se izštekamo celotni Izštekani. Tako velikega projekta še nismo delali."

Kaj je še povedal Jure Longyka o Izštekanih?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta