(FOTO) Izštekani v Križankah: Ni šlo brez presenetljivih, nenapovedanih gostov

MST
09.06.2023 14:50

Vsak je odpel eno svojo in eno "izposojeno". Vse ob spremljavi sijajne spremljevalne zasedbe Smrdel Brothers Collective.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Matija Stepišnik

Izjemen glasbeni večer je bil v četrtek v Križankah. Izštekani in Jure Longyka so praznovali 30 let, odkar so se prvič izštekali februarja 1993, tedaj še na radiu Študent. Kasneje je sledila selitev na Val 202, kjer domujejo še danes. Sokoli s Petrom Lovšinom so bili prvi v oddaji, ki je postala institucija, skupnost glasbenikov in fenov. In Lovšin je v četrtek zvečer v Ljubljani zaključil sijajen, bogat sprehod po slovenski glasbeni sceni, ki se je predstavljala vsa ta leta pod taktirko Longyke na radijskih valovih. Formula obletnice je bila enostavna: 15 izvajalcev krat dve pesmi.

Vsak je odpel eno svojo in eno "izposojeno". Vse ob spremljavi sijajne spremljevalne zasedbe Smrdel Brothers Collective. Kot se za rojstni dan spodobi, ni šlo brez presenetljivih, nenapovedanih gostij in gostov. Med drugim smo spet slišali Triglav moj dom, kjer so združili "moči" skupina Laibach, Silence, Severa Gjurin in Tomi Meglič. Cel večer je bil poklon slovenski popularni glasbi, pozabili pa niso niti na tiste, ki jih na odrih ni več, a njihove pesmi ostajajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta