(INTERVJU) Inženirka leta: Kam z gorami podatkov? Začnimo iz njih pridobivati znanje

Jelka Zupanič
18.01.2020 06:48

Aida Kamišalić Latifić je doktorica računalništva in informatike, docentka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru in že od diplome naprej raziskovalka v Inštitutu za informatiko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Žiranti so jo med desetimi nominirankami prepoznali za tisto med njimi, po kateri se bodo mlada dekleta najbolj zgledovala, ko se bodo odločala za tehnični poklic. Veliko ve o e-zdravju, o tem, kako bi z e-storitvami na domu pomagali starejšim, celo o holističnih pristopih zdravljenja. Ta hip se ukvarja z optimizacijo postopkov zdravljenja z uporabo sodobnih tehnik strojnega učenja, zdaj pa jo tehnologija veriženja blokov oziroma blockchainov vodi tudi v izobraževanje.
Je kaj, česar se še niste lotili?
"O, marsičesa se še nisem, saj veliko drugih tehnologij ne sodi v ožje področje mojega raziskovanja. Z naštetim pa sem se v zadnjih letih najbolj ukvarjala, zato imam mogoče res največ znanja iz zdravstvene domene."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta