Zaprite trgovine!

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
12.03.2020 12:49

Zaradi virusa smo zaprli vse, le trgovin ne. Zakaj le?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Manj stresno bi bilo, če bi sanjal bele miši; ker miške so ene take ljubke domače živalce. A bilo je huje, tlačila me je mora, v kateri je bil glavni igralec brezbarvni virus - ki zapira stadione, vrtce, šole in tople medčloveške odnose in odpira vrata histeriji, kot se je izrazil Srečko Medven, generalni sekretar Pokala Vitranc, ki ga to soboto in nedeljo ni bilo. Sreča v tej virusni nesreči je ta, da virusi (še) ne skačejo iz besed na papirju, zato smo tudi ta teden naredili časopis za bralce (gledalce črk). Če beremo med vrsticami, potem kmalu ugotovimo, da nekaterim ne manjka črk, temveč nekaj koleščkov ... Hip zatem, ko smo Kitajcem - očitno v času debelih krav - darovali 1,2 milijona zaščitnih mask, je vlada sprostila blagovne rezerve, med drugim naj bi "izvajalce zdravstvenih storitev" opremila z 48 tisoč maskami. Torej bi jih morali Kitajcem poslati toliko, da bi jih ostalo dovolj za domače potrebe. Če se virus ne bo hitro uklonil, bomo maske še naprej dokupovali.
Od dnevu žena je minister za zdravje, ki je "opravljal tekoče posle", Aleš Šabeder po moško udaril po mizi in opozoril, da "v soboto zvečer ponekod niso upoštevali odredbe o prepovedi zbiranja v zaprtih prostorih. Nato smo dobili informacije, da je bilo kljub prepovedi odprtih veliko lokalov." Za kršitve so predvidene globe od 10 tisoč do 100 tisoč evrov. Ker so v zaprtih prostorih od torka prepovedane prireditve z več kot 100 udeleženci, lahko nočni lokali še vedno brezskrbno sprejmejo 100 zabave željnih obiskovalcev?! Zabave v Planici pa za delavce in kmete tokrat ne bo. "Brez gledalcev bi to bilo kot neka kmečka tekma!" je poletel Timi Zajc.
Če že trpimo vsi mi, kaj šele reči za delavko v trgovini? Ta v enodnevnem šihtu v izrazito zaprtem prostoru sprejme ne le 100 udeležencev nakupovalne prireditve, ampak nekaj tisoč! Pomislite samo, kako te revice pri blagajni trpijo ob realni možnosti, da bodo zdaj zdaj zadete z nakupovalčevim virusom. Vanje od prav blizu dihajo, kihajo, kašljajo in jim v roke tlačijo umazane kovance in bankovce. Takoj zaprite še trgovine (veleblagovnice), najprej tiste, ki nas s 30-odstotnimi popusti v vabijo v pekel. Ali pa jim vsaj omejite čas obratovanja. V Italiji zapirajo tudi trgovine, z izjemo tistih z osnovnimi življenjskimi potrebščinami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta