Zabava po kuharjevih notah, na kateri bodo povezali najbolj ranljive panoge - turizem, gostinstvo in kulturo

Damijana Žišt Damijana Žišt
30.05.2021 02:30
Gremo je nova blagovna znamka, pod katero se podpisuje podjetje Plan Fest in je plod koronačasa, ko nam je bila zaradi nevarnosti okužbe med drugim zelo omejena svoboda. Ker so čez noč ugasnili koncertni in festivalni odri in so glasbeniki ostali brez dela, organizatorji koncertov pa tudi, so se znašli v hudi krizi, predvsem finančni. Mnogi so se bili primorani prilagoditi razmeram, ki zdaj vladajo v Sloveniji in svetu. V podjetju Plan Fest so se odločili: "Če ne moremo ustvarjati koncertov in festivalov, pa bomo kuhali."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sara Rutar in Salome bosta ustvarjali v kuhinji na prelepi lokaciji domačije Tešnak. Foto: Osebni arhiv
Osebni arhiv

Robert Lebar iz Plan Festa pravi: "Koncertov in festivalov še dolgo ne bo v takšni obliki, kot smo jih bili vajeni, zato smo bili primorani spremeniti poslovni model in začeti organizirati butične dogodke za skupine od 20 do 30 ljudi. Sestavili smo dobro zgodbo in povezali najbolj ranljive panoge - turizem, gostinstvo in kulturo. Ustvarili smo blagovno znamko Gremo, s katero želimo spodbuditi stare navade: zabavo, druženje, smejanje, spletanje novih poznanstev, v naravi daleč stran od zaslonov. To pomeni, da organiziramo ekskluzivne večdnevne delavnice s strokovnjaki svojega poklica na idiličnih lokacijah po Sloveniji. Junija začnemo s programom s Saro Rutar, Salome in Anžetom Kuplenikom, čez poletne počitnice pa organiziramo otroški kuharski kamp na Mariborskem Pohorju s Saro Rutar in zmagovalci oddaje Mali chef."

Za jesen pripravljajo prav tako zanimive vsebine. V Kranjski Gori bodo kuhali z Urško Fartelj, 220 stopinj poševno, pripravili so tudi Mind Spa delavnice s psihoterapevtko Tino Bončina, avtorico uspešne knjige Izgorelost. Delavnice so tako kot za posameznike izjemna priložnost tudi za podjetja, ki želijo z udeležbo na njih razbremeniti svoje zaposlene, meni Lebar.

​Kruh in pica z drožmi

Prva delavnica blagovne znamke Gremo bo med 4. in 6. junijem, Sara Rutar in Salome bosta ustvarjali v kuhinji na prelepi lokaciji domačije Tešnak v Hotavljah. Sara zase pravi, da je nasmejana Primorka, ki že od otroštva rada vrti kuhalnico. Je strastna gurmanka, "zato že, ko se z mano pogovarjaš o hrani, postaneš lačen". Od zmage na Masterchefu Slovenije 2017 je kulinarika postala še večji del nje, rada ustvarja nove jedi in kombinira nove okuse. Zelo rada tudi predaja svoje znanje. "V kuhinji z mano se ne boš samo veliko naučil, zagotovljena je tudi prava kuharska zabava," obljublja Sara Rutar.

Domačija Tešnak v Hotavljah Foto: Domačija Tešnak
Domačija Tešnak

Prav tako je velika kuharska mojstrica Salome, kuhanje z njo ni nikoli dolgočasno. Zvezda slavnega kuharskega šova Masterchef je že večkrat dokazala, da zna poleg svojega nabritega jezička vrteti tudi kuhalnico. Njena specialiteta je, da kulinarične dobrote začini s smehom, sproščenostjo in dobro voljo. V njeni družbi je spoznavanje novih kuharskih veščin nepozabna dogodivščina, obljubljajo organizatorji delavnice na domačiji Tešnak.

Udeležence bosta kuharski mojstrici naučili pripraviti testenine in njoke pa tudi kruh in pico z drožmi. Domačija Tešnak stoji v Hotavljah, med hribi, travniki in gozdovi. Tamkajšnji gostitelji so ljubitelji narave, kuhanja, glasbe, športa, lepih zgodb, humorja in vsega, kar napolni našo dušo - oazo ljubezni in miru. S pridnimi rokami, ustvarjalnimi idejami in potrpežljivostjo so oživeli 500 let staro hišo, ki jo želijo deliti s svojimi gosti. Poseben čar posestvu daje bližnja reka, ki okolico čuva s simfonijo žuborenja, okoli domačije pa se sprehajajo domače živali.

Kmetija Ročnjek na obrobju Pokljuke Foto: Kmetija Ročnjek
Kmetija Ročnjek

S kuhalnico od četrtega leta

Delavnica z Anžetom Kuplenikom bo na kmetiji Ročnjek v idilični vasi Gorjuše na obrobju Pokljuke. Foto: Osebni arhiv
Osebni arhiv

Druga delavnica, kjer bo kuhalnico vrtel kuharski mojster Anže Kuplenik, zmagovalec kuharske oddaje Masterchef Slovenija 2019, bo med 18. in 20. junijem na kmetiji Ročnjek v idilični vasi Gorjuše na obrobju Pokljuke. Anže bo udeležence naučil, kako se pripravijo telečja lička v vinski omaki, z njim se bodo pekle tudi pice v krušni peči, udeležence pa bo popeljal še v svet finger fooda. Na delavnici se ne bo le kuhalo, za še boljše razpoloženje bo poskrbel izvrstni Gašper Bergant s stand-up nastopom.

"Sem nasmejan in zgovoren študent živilstva in prehrane, prijatelji pa bi rekli, da sem kljub občasni navihanosti in mladosti zelo odgovoren. V prostem času se najraje ukvarjam s športom, čas preživljam z nečaki, rad se družim s prijatelji, kam odpotujem. S kuhalnico sem se prvič srečal pri štirih letih pri stari mami in kuhanje moja strast. Veseli me ustvarjanje in kreiranje jedi, neprestano pa si želim tudi novih kuharskih izzivov in izkušenj. Poleg tega, da rad kuham, tudi sam uživam v dobri hrani, pijači in družbi," pravi Anže Kuplenik. Na kmetiji Ročnjek, ki ohranja značilno slovensko kmečko arhitekturo, ponujajo domačo hrano, pridelano na tradicionalen način. Veselijo se družin z otroki, omogočajo jim aktivno preživljanje počitnic v naravi skupaj s starši ali samostojno v počitniškem taboru, kjer lahko spoznajo prednosti življenja na podeželju. Gostje lahko pomagajo pri kmečkih opravilih, kot so klepanje kose, košnja s koso na tradicionalen način, peka kruha ...

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.