Z akupunkturo nad gripo

Prejeli smo: Aktualni dogodki okoli gripe in z njo povezana ptičja gripa ter pomanjkanje cepiva v luči tradicionalne kitajske medicine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ko so na Kitajskem pred 5000 leti že pisali o akupunkturi, seveda niso poznali gripe, o kateri govorimo danes. Poznali pa so identične simptome in identične bolezni, ki jih danes opisujemo kot gripo in za njih poznamo vzrok - to je virus. Kitajci so poznali razširjene epidemije bolezni, ki je pobrala kar nekaj milijonov ljudi. Že takrat so zapisali cikluse nihanja takšnih epidemij med 30 in 50 let. V svojem takratnem medicinskem znanju so vzroke za nastanek takšnih bolezni in tragičnih dogodkov pripisovali zunanjim faktorjem na eni strani ter energetskemu stanju posameznega človeka na drugi. Iz tega razloga so formirali posamezne "programe" za zdravljenje takšnih bolezni, ki so jih imenovali Bi-sindrome, saj so se simptomi pojavljali predvsem v hudih bolečinah v sklepih, z vročino, mrzlico in podobnimi simptomi.
Ker niso imeli vpliva na zunanje faktorje, so poskušali svoje znanje skoncentrirati na biološko moč človeškega organizma v odnosu energije "Či" oziroma sistema "Yin in Yang". Zato so formirali tako imenovane generalne točke, ki so bile potrebne pri vseh ljudeh, in specifične točke, ki so jih postavljali pri pregledu posameznega organizma. S stimulacijo generalnih točk so dvigovali obrambno moč človeškega organizma in vzpostavljali biološko ravnotežje kot obrambo proti zunanjim faktorjem (danes virusu).

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta