Triki za ohranitev zagorelosti

Denis Živčec Denis Živčec
04.08.2019 04:59

Dopust je mimo, vi pa ste si še tako zelo všeč s pravkar pridobljeno morsko barvo. Če želite spomin na dopust v koži ohraniti čim dlje, obstaja za to nekaj trikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Naj že kar na začetku pojasnimo, da sončenje zagotovo ni nekaj, kar bi dandanes priporočali. Opozorilo, ki vsako leto sicer nekako izzveni v prazno. A če se že na lastno pest odločite pražiti na soncu in v svojo zagorelost investirati več ur, potem bi najbrž bilo škoda ne poskusiti ohraniti je vsaj nekaj časa. Porjavelost je obrambni mehanizem kože. Sončni žarki jo obremenjujejo in želi se braniti. Gre za obnovitveni proces, ki zahteva veliko nege. Zlato pravilo je: ne skoparite z vlažilnim losjonom za telo. Najboljši so lahki losjoni, ki niso premastni, redno pa jih je treba nanašati ne samo neposredno po sončenju, ampak tudi tedne kasneje. Dobro na kožo vplivajo snovi, kot so urea (sečnina), glicerin, hialuronska kislina, karitejevo maslo in jojobino olje. Aloja in dekspantenol imata poleg vsega še pomirjajoč učinek na kožo. Tudi pri prhanju zdaj raje izberite gele za prhanje in kopeli z negovalnimi olji ter nežnim pH-jem.

Profimedia

Prste stran od pilingov

Pravilno se prhajte. Preveč pogosto, predolgo ali prevroče prhanje vodi k izsušeni koži. Sledi izguba pigmenta, kar pomeni, da zagorelost odplaknete v odtok. Dolgemu vročemu namakanju v kopalni kadi se v dneh po sončenju raje izognite. Prhajte se na kratko, hitro in z vodo zmerne temperature.

Profimedia

Samoporjavitveni trik

Lahko pa se poudarjanja svoje zagorelosti lotite tudi drugače. Z barvami in oblačili. Zlata, olivno zelena, intenzivno rumena, neonsko rumena, temna bež in rožnata imajo to čudovito lastnost, da je v njih naša zagorelost videti intenzivnejša. Tudi bela in srebrna imata tak optični učinek. Še en trik obstaja: posezite po izdelkih, ki so namenjeni negi kože po sončenju, recimo po vlažilnih losjonih in obraznih kremah, ki vsebujejo sredstva za samoporjavitev. Tako si boste bronasto zagorelost podaljšali za nekaj tednov. Ker boste hkrati zagoreli po naravni poti, robovi in madeži, posledica malomarno nanesenih krem za samoporjavitev, ne bodo tako zelo opazni.

Canstockphoto

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta