(TEMNA PLAT) Vse več zvezdniških imen zaradi spornih zabav Puff Daddyja v strahu za svoj ugled

Zora Štok Zora Štok
13.10.2024 02:50

Medtem ko je ameriški glasbeni zvezdnik Puff Daddy v zaporu v Brooklynu, kjer čaka na zaključek preiskave in obtožnico zaradi vrste kaznivih dejanj, prihajajo na dan vedno nove podrobnosti o njegovem početju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vpliv Puff Daddyja naj bi bili nekateri čutili tudi v času, ko je raper v zaporu.
Profimedia

Od slovitih zabav, ki zdaj dobivajo oznako proslula, do pojavljanja vedno novih zvezdniških imen v povezavi z vsem, kar je počel Puff Daddy. Ali P. Diddy, kakor se je imenoval nazadnje, njegovo pravo ime pa je Sean Combs.

Nedavno smo pisali o padcu slovitega raperja zaradi ozadja razuzdanih zabav, ki jih je prirejal in na katerih ni manjkalo spolnih zlorab in siljenja v različne spolne aktivnosti, in tudi zaradi fizičnega, psihičnega in spolnega nasilja, ki ga je izvajal nad svojimi partnericami in sodelavkami oziroma podrejenimi v svojem glasbenem imperiju. Afera že dobiva razsežnosti primera Weinstein, v katerem so bile razkrite številne spolne zlorabe in posilstva v svetu šovbiznisa v ZDA. Kakor v tistem primeru se je tudi pri Puff Daddyju pokazalo, da imata filmski in glasbeni svet v ozadju povsem drugačno podobo od blišča, ki se kaže v javnosti. In kar še posebno vzbuja skrb, vsi so nekaj slutili ali celo vedeli, a nihče ni ukrepal. In žrtev je bilo zagotovo veliko več, kot se jih je javno izpostavilo, trdijo poznavalci dogajanja za kulisami filmskih in glasbenih studiev.

Justin Bieber je eden tistih zvezdnikov, ki jih je zaznamovalo druženje s Puff Daddyjem: "Sedaj imam družino, majhnega otroka."
Profimedia

Ashton Kutchner: Ne bi o tem ...

Nekateri znani filmski igralci, ki jih je videti na posnetkih zabav, so že zanikali kakršnokoli povezanost z dogajanjem, ki ga preiskovalci zdaj očitajo Combsu. Tako je Leonardo di Caprio, ki ga je kot mladega igralca videti v družbi Combsa in nekaterih drugih, takoj po pevčevi aretaciji sporočil, da z njim že veliko let ni v stiku in da o razvpitih zabavah ne ve nič.

​Ashton Kutchner, še eden od slavnih udeležencev zabav, pa je v nekem intervjuju pred TV-kamerami izmikajoče se dejal, da ni ravno za govoriti o vsem, kar se je na zabavah dogajalo. Tudi Oprah Winfrey, eden najbolj prepoznavnih obrazov ameriških TV-ekranov, pri kateri gostujejo številne znane osebnosti in vplivneži, je bila v ožjem krogu Puff Daddyjevih prijateljev, a se je po izbruhu afere zavila v molk. Tako kot številni drugi. In kot poročajo ameriški mediji, je med temi veliko takšnih, ki s strahom čakajo, ali se bo kje pojavil kak video posnetek ali fotografija z neprimerno vsebino. Med tistimi, ki jih v tej zvezi omenjajo, je tudi Justin Bieber, ki ne zanika, da se je kot najstnik družil z raperjem, a da so zdaj drugi časi, da ima družino in majhnega otroka in bi ga kakršnakoli sporna objava lahko zaznamovala za vselej.

Kot mlad igralec je bil gost pri Puff Daddyju tudi Leonardo di Caprio, a se je po izbruhu afere hitro distanciral od dogajanja.
Reuter

Še en znani pevec se je v svojih zgodnjih najstniških letih družil s Puff Daddyjem. Usher, eden najbolj znanih glasbenikov R&B, je kot 13-letnik prišel živet k Puff Daddyju in ta mu je pomagal pri kasnejši karieri. K raperju ga je poslala diskografska hiša, s katero je sodeloval, in po odkritju afere je v nekem intervjuju na televiziji povedal, da je kot otrok bil priča razuzdanemu dogajanju v tej hiši, kjer je tudi živel. Zdelo se mu je sicer neprimerno, a zdaj pravi, da so bila to devetdeseta leta, ko je bilo dovoljeno marsikaj, kar zdaj ni. Na vprašanje voditelja oddaje Howarda Sterna, ali bi svojega otroka zdaj poslal v raperjev kamp, je odločno odgovoril, da nikakor.

Leta 2000 sta bila par, potem pa kmalu ne več - Puff Daddy in Jennifer Lopez.
Reuter

Odvetnik opozarja zvezdnike

S Puff Daddyjem se je družila tudi znana manekenka Naomi Campbell, v njegovi družbi se je znašel Will Smith, raper je bil nekaj časa v zvezi z Jeniffer Lopez, a ga je zapustila kmalu po neprijetni sceni v nekem nočnem klubu, v kateri so celo odjeknili streli. Celo Anna Wintour, slovita urednica revije Vogue, vedno izbirčna, ko gre za družbo, je v svojo bližino spustila Puff Daddyja, tudi Beyonce naj bi bila v ožjem krogu pevčevih znancev, enako kot Jay Z. Sicer pa je Puff Dady veljal za izjemno vplivnega človeka v svetu glasbe, pravi mogotec je bil, ki je odločal o marsičem. Njegov vpliv naj bi bili ponekod čutili tudi v času, ko je bil v zaporu, nekateri viri pravijo, da zato, ker so mu mnogi dolžni kakšno uslugo, on pa je nagnjen k popolnemu nadzoru nad dogajanjem.

Kako zares so udeleženci na raperjevih zabavah vzeli dogajanje, pričajo besede Tonyja Buzbeeja, odvetnika 120 domnevnih žrtev, zlorabljenih na zabavah (nekaterim so na zabavah v pijačo dali drogo, da so jih lažje prisilili v početje). Povedal je, da je vsem slavnim osebnostim, za katere so mu žrtve povedale, da so sodelovale v sumljivih početjih, napisal dopis, v katerem jih poziva, naj se v izogib javnemu navajanju njihovih imen v obtožnici (in tudi v medijih) z žrtvami sporazumejo o odškodnini. Dejal je tudi, da so mnogi znani obrazi predlog že sprejeli in se z žrtvami pogodili, večina pa še ni odgovorila.

"Nekateri med njimi so sodelovali pri nečednostih, nekateri so vedeli zanje in molčali. Napisal sem jim, da so zato odgovorni, da pa z ustreznim sporazumom z žrtvami lahko vsaj nekaj popravijo," je v nekem intervjuju izjavil Buzbee. Svoje zahteve je podkrepil z ugotovitvami preiskovalcev, da so mnoge udeležence zabav drogirali in jih potem spolno izrabljali, kar je Puff Daddy tudi snemal. Slišati je tudi, tako revija People, da se nekateri posnetki že prodajajo na črnem trgu.

Hollywoodski producent Harvey Weinstein je bil eden prvih mogotcev šovbiznisa, ki je zaradi spolnega nasilja končal za rešetkami. Zdaj se mu je pridružil Sean Combs alias Puff Daddy.
Pool

V tretje o varščini

Sodišče je sicer že dvakrat zavrnilo predlog Combssovih oziroma Puff Dadyjevih odvetnikov za izpustitev iz zapora ob plačilu varščine, pevec je pripravljen tudi nositi elektronsko napravo za spremljanje gibanja, prodal bi zasebno letalo in omejil svoja potovanja. Za povrh je pripravljen plačati 50 milijonov dolarjev varščine oziroma bi zastavil svojo vilo v Miamiju, vredno 48 milijonov dolarjev, in mamino stanovanje, skupaj 50 milijonov dolarjev. Odločitev sodišča še ni znana, njegovi odvetniki pa se tudi sklicujejo na napake v postopku za odreditev zapora, medtem ko sodišče pripor za pevca utemeljuje z oviranjem preiskave in vplivanja na priče. Kar niti ne preseneča, saj je Puff Daddy ​znan kot izredno vpliven v določenih krogih, tudi grožnje in nasilje mu niso tuji. Za povrh je namignil na možnost, da bo sam objavil imena vpletenih v sporna dogajanja.

Je pa afera Puff Daddy ali Sean Combs še en primer, da so mnogi vedeli za nečedno dogajanje, pa ni nihče ukrepal. Sodelujoči so seveda obračali glavo proč, tisti, ki morda niso bili udeleženi, pa se izmikajo, da niso nič videli in vedeli. Kot v primeru Weinstein in potem še v primeru Epstein, v katerem pa so bili omenjani tudi politiki in celo član angleške kraljeve družine, princ Andrew. Nedavno sta Denzel Washington in Mel Gibson v nekem pogovoru opozorila, da je tudi Hollywood poln nečednega dogajanja, tudi v povezavi s spolnostjo in celo pedofilijo, a da vsi molčijo. Nekateri zaradi strahu, groženj in vsega, kar vplivneži, vpleteni v nečednosti, lahko storijo, da dogajanje ne pride na plan.

Sicer pa je bil eden najbolj odmevnih primerov spolnih zlorab v filmskem svetu povezan z znanim komikom Billom Cosbyjem. Več žensk ga je bilo prijavilo zaradi spolnih zlorab ali posilstva, na prvi stopnji je bil tudi obsojen, a potem oproščen zaradi proceduralnih napak v postopku. Pevec in tekstopisec Robert Kelly je bil leta 2022 obsojen na 30 let zapora zaradi pedofilije oziroma spolne zlorabe mladoletnikov in otroške pornografije.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta