Teden mode: Ljubljana brez slabe vesti

Denis Živčec Denis Živčec
11.11.2018 01:14

Prava eksplozija je te dni odjeknila v prestolnem slovenskem mestu, kjer je potekal tradicionalni jesenski teden mode. Na brvi so se sprehodili mednarodna igra črnine in barv, klasika in všečna prismuknjenost, z zavedanjem, da se svet sam od sebe ne bo spremenil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Jelinič
Jure Makovec

Jesensko edicijo Ljubljanskega tedna mode (LJFW), ki ga je gostil studio Viba filma, je odprla modna revija Matee Benedetti, že prvi dan pa se je predstavilo 14 modnih oblikovalcev. Ideje stkejo ustvarjalnost, ustvarjalnost rodi modo, moda da slog in osebno zadovoljstvo. In prav jesenska otvoritev je bila ta dan prizorišče tistih, ki modo ustvarjajo, in tistih, ki jo ljubijo.

Matea Benedetti
Jure Makovec

Oblečeni v življenje koralnih grebenov

Spoznajmo nekaj kolekcij in oblikovalcev, ki so zaznamovali ta slovenski praznik oblačil. Matea Benedetti je navdih za kolekcijo našla v koralnih grebenih. So eni najbolj raznolikih in dragocenih ekosistemov na zemlji, ki jih človekova dejanja resno ogrožajo. Veliko truda je bilo vloženega v raziskovanje tropskih rib za razvoj potiskov z motivom morskega življenja. Tako je ustvarjena vrhunska, barvita kolekcija, ki odraža lepoto različnih ribjih vrst. Hrvaška znamka Boudoir je predstavila kolekcijo Look at me, ki je v celoti narejena na etičen način, v lastni proizvodnji. Eklektična mešanica couture in "waw" kosov, prepoznavnih avtorskih potiskov, couture pokrival, močnih grafičnih, a amorfnih elementov, postavljenih ob nosljive kose. Ana Jelinič je predstavila kolekcijo Frajla, ki je spogledljivka, polna življenja. Svobodomiselna dama, ki živi polno, včasih celo prepolno življenje. Včasih sramežljiva, včasih polna same sebe. Kičasta, a vedno urejena. Detajli so njena ljubezen, s katerimi zapolni prazen prostor. Je ujetnica sodobnega življenja. Zelo samozavestna, a v sebi čutna in včasih krhka.

Boudoir
Jure Makovec

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta