Rezultat 6:2 je svetil tri dni

Aleš Mišič Aleš Mišič
16.12.2018 01:43

Aluminij je že prej kdaj zagrenil življenje uglednim tekmecem. Znanim po prebliskih se je končno posvetilo, mlada ekipa bo šla v nogometno pomlad s tretjega mesta prvoligaške lestvice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oliver Bogatinov dela v skladu z vizijo kluba - na mladih svet stoji.
Igor Napast

Nogometni klub Aluminij iz Kidričevega ni od včeraj, predlani so slavili 70-letnico športnega društva. In klub ni kar tako, tri sezone je med letoma 1966 in 1969 tekmoval v drugi zahodni jugoslovanski ligi, sedaj je član prve slovenske. Zlati časi šumarov, ki so si ta vzdevek nadeli v samostojni Sloveniji, so bili v bivši državi, ko je (tudi) takratni Tovarni glinice in aluminija zelo dobro šlo zaradi visokih cen na svetovnem trgu. Prvi sponzor kluba je nogometašem z Dravskega polja zvest tudi v novih prvoligaških časih, le da z v Talum spremenjenim imenom. V tovarni so vodili tudi kadrovsko politiko v klubu, nastavljali in odstavljali šefe, Danilo Toplek pa je bil tisti direktor, ki je vodenje kluba zaupal dolgoletnemu predsedniku Zvonku Jevšovarju. Do letos je bil najvišji aktivni klubski funkcionar, junija so mu v klubu za zasluge k nazivu predsednik dodali še pridevek častni.
Veliko so v klubu v zadnjih letih naredili, z infrastrukturo vsaj dohiteli, če ne prehiteli tekmeca s sosednjega polja, ptujsko Dravo. Več poskusov je bilo v preteklosti, da bi se kluba z Dravskega in Ptujskega polja združila, a ni šlo - vse do zloglasnih portoroških sklepov, ki so leta 1976 marsikaj v slovenskem športu obrnili na glavo in omogočili tudi umetno združitev obeh klubov, a na srečo ne za zmeraj.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta