(RECEPT) Piščančje prsi v omaki

Zora Štok Zora Štok
22.09.2024 08:00

Omaka bo še boljšega okusa, če sladko smetano, preden jo dodamo v ponev, zmešamo z žlico vina in žličko gorčice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sestavine:

2 cela piščančja fileja

1 majhna šalotka

1 strok česna

5 dag pancete

2 dl sladke smetane

1 majhna konzerva koruze

1 žlička paradižnikove paste

3 žlice olivnega olja

ščep kurkume

sol, poper

malo timijana

vejica peteršilja

ščep drobnjaka

Priprava:

Šalotko in česen drobno sesekljamo, panceto narežemo na tanke trakove ali manjše kocke, koruzo odcedimo. V ponvi segrejemo olivno olje. Fileje natremo s soljo in poprom, jih damo v ponev in pečemo do zlato rjave barve. Potem jih vzamemo iz posode in shranimo na toplem. Na olje stresemo sesekljano čebulo in jo med mešanjem nekoliko popražimo, a samo toliko, da uplahne. Dodamo česen in kurkumo, premešamo, pridamo še paradižnikovo pasto, panceto in koruzo. V posodo vrnemo meso in toliko premešamo, da je obdano s sestavinami v ponvi. Dolijemo sladko smetano, po potrebi dodamo še malo soli in popra, v posodo damo vejico ali dve timijana in na zelo zmernem ognju kuhamo jed 20 minut do pol ure. Prsi morajo biti lepo mehke. Posodo potem odstavimo. Preden jed postrežemo, jo posujemo s sesekljanim peteršiljem in drobnjakom.

Po želji lahko jed pripravimo tako, da piščančje meso narežemo na trakove ali kocke, namesto timijana lahko uporabimo sušen origano. Omaka bo še boljšega okusa, če sladko smetano, preden jo dodamo v ponev, zmešamo z žlico vina in žličko gorčice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta