(RECEPT) Ajda, gobe in testenine

Zora Štok Zora Štok
06.09.2020 04:11

Kasha varnishkes, kot se jed imenuje v originalu, je izraelska jed. Pripravljajo jo gosto, da se lahko je z vilicami, ali kot juho.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo: 

30 dag ajdove kaše
20 dag kratkih testenin (metuljčki, polžki, peresniki)
3 dag suhih jurčkov
25 dag svežih gob (jurčki ali mešane)
4 manjše čebule
5 dl piščančje jušne osnove
4 dag masla
sol, poper
Polovico jušne osnove segrejemo in v njej 30 minut namakamo gobe. Potem jih odcedimo, tekočino prihranimo.
Čebulo narežemo na tanke polmesece. V ponvi segrejemo maslo, vanjo stresemo čebulo in jo na zmernem ognju pražimo deset minut. Dodamo na tanke lističe narezane sveže gobe in vse skupaj pražimo še tri minute. Dodamo odcejene suhe gobe, premešamo in pražimo še nekaj minut, da se okusi povežejo. Shranimo na toplem.
V drugi ponvi segrejemo maščobo, dodamo ajdovo kašo in jo pražimo tri minute. Dodamo jušno osnovo, tako tisto, ki je nismo uporabili za namakanje gob, kot tisto, v kateri so se namakale, premešamo in kašo na zmernem ognju kuhamo deset minut ali nekoliko več, če po desetih minutah ni kuhana. V tem času skuhamo še testenine. Kuhano ajdovo kašo in testenine dodamo v posodo s praženo čebulo in gobami, premešamo, solimo in popramo po okusu ter jed pustimo nekaj minut, da se okusi lepo povežejo. Jed lahko okrasimo s praženimi lističi čebule ali sesekljanim peteršiljem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta