(Ne)red v rokometu ali zakaj faraoni niso panični

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
31.01.2021 05:00
Posrani Slovenci. V žargonu rečemo, da je posran tisti, ki je pretirano prestrašen, bojazljiv. V vrhunskem športu za take ni prostora. Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu (pre)hitro izpadli, niso pa igrali kot posrani, čeprav so se v Kairu počutili dobesedno "usrano in pokozlano".
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pice so lahko strupene, sploh danske.
Profimedia

Pred odločilno temo s prijaznimi gostitelji se je dvanajst igralcev slovenske reprezentance zastrupilo s hrano. "To ni bila 'virozica'. Fantje so kričali od bolečin, bruhali in hiteli na stranišče, kot bi jim šlo za življenje. Prek noči sta obležala Staš Skube in Dragan Gajić, tik pred tekmo se je v garderobi od bolečin v lastnih izbljuvkih sesedel in bil prepeljan nazaj v hotel naš največji in najmočnejši mož Blaž Blagotinšek," je ogorčena rokometna zveza. Da so z Egipčani odigrali neodločeno, je podvig, kljub temu da so izpadli.

Zakaj se je Mednarodna rokometna zveza (IHF) sploh odločila, da v nemogočih razmerah in na nemogočem kraju izpelje prvenstvo? Zaradi denarja, itak. Enako pokvarjeno so zgolj zaradi profita (sponzorjev) izpeljali finale lige prvakov (za nazaj) kar za božične praznike. Žebljico na glavico so zabili naši nesojeni rivali Danci, češ da si je slovenska reprezentanca sama kriva za zastrupitev, kaj pa si naroča pice "od zunaj". Naši so takoj demantirali navedbe direktorja danske reprezentance, ker lahko so lačni pic, neumni pa ne: "Posamezni igralci so si resda naročili pico, a je bilo naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj organiziranega mehurčka v Kairu." Zdaj nam bodo pod prste gledali še, kaj jemo? Aja, Danci že od Shakespeara vedo, da je nekaj gnilega v deželi faraonov. Jasno, čez cesto strežejo klasično pico, le da jo začinijo s salmonelo. namesto z gobicami. Nori časi.

Ko je dobršen tekmovalni del slovenske judo odprave na SP 2005 prvo noč moral prespati v foteljih v avli kairskega hotela, je ta škandal Bogdan Gabrovec, tedanji predsednik judo zveze, stoično prenesel: "To je Afrika. Samo brez panike, treba se je takoj navaditi, da tukaj nič ni urejeno." Kar pa je slabih 16 let kasneje slaba tolažba za Blagotinška. "To je rokomet. Samo brez panike, treba se je takoj navaditi, da tukaj nič ni urejeno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.