Zastrupitev rokometašev v Egiptu: Danci trdijo, da so pice naročili izven hotela, Slovenci to zanikajo

Gordana Possnig
26.01.2021 11:30
Direktor danske rokometne reprezentance je v intervjuju za danski spletni medij dejal, da so si slovenski rokometaši sami krivi za hude želodčne težave, ker so pice naročili izven hotela.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenska rokometna reprezentanca je že končala z nastopi na SP V Egiptu.
EPA

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je včeraj zvečer z letalom vrnila na brniško letališče s svetovnega rokometnega prvenstva v Egiptu, kjer je ob koncu osvojila deveto mesto. V javnosti pa še vedno odmeva zadnja odločilna tekma z Egipčani oziroma skrivnostna zastrupitev 12 slovenskih igralcev s hrano dan pred tekmo. Tekmo so zaradi tega morali izpustiti Staš Skube, Blaž Blagotinšek in Dragan Gajić, tudi vsi ostali so stisnili zobe in odigrali tekmo kljub slabemu počutju. S težavami se soočajo tudi v drugih reprezentancah, med njimi tudi v danski in hrvaški. Slednja je medtem tudi izpadla in bo danes odpotovala domov.

Na danski spletni strani sport.tv2 pa so danes zjutraj objavili intervju, v katerem športni direktor danske reprezentance Morten Henriksen trdi, da so slovenski rokometaši naročali hrano izven hotela oziroma t.i. "mehurčka". Prepričan je, da je to glavni razlog za želodčne probleme naše reprezentance! Henriksen je ob tem za TV 2 Sport potrdil, da ima dokaze (fotografije), ki pričajo, da so Slovenci naročali pice iz picerije izven hotela.

Odziv na hude obtožbe smo poiskali tudi v vodstvu Rokometne zveze Slovenije, kjer nam je generalni sekretar Goran Cvijič obtožbe ostro zanikal. "Naši igralci si niso mogli naročiti hrane oziroma pic izven hotela, ker to ni bilo mogoče. Nihče izven hotela ni mogel priti v hotel. So si pa pice lahko naročili v hotelski restavraciji. A nihče izmed rokometašev, ki je pice jedel, ni imel težav. Smo pa imeli skupno jedilnico v hotelu z Belorusi, a slednji zanimivo niso imeli želodčnih težav."

Zgodaj popoldne se je uradno odzvala z odgovorm tudi Rokometna zveza Slovenije. "Na RZS očitke direktorja danske reprezentance Mortna Henriksna zavračamo. Posamezni igralci so si resda naročili pico, a je bilo naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj organiziranega mehurčka v Kairu. Nihče, ki ni bil testiran in torej del mehurčka, ni mogel v hotel. In ravno tako nihče ni mogel izven hotela. Do neljubih težav je v vsakem primeru prišlo znotraj mehurčka. Zato s tem zapisom zaključujemo polemiko in se bomo raje posvetili pripravam na naslednje izzive, ki nas čakajo že zelo hitro," so se na obtožbe odzvali v vodstvu Rokometne zveze Slovenije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta