Ne mučite je s seksi perilom

Denis Živčec Denis Živčec
10.02.2019 02:21

Ženske imajo udobje raje kot zapeljivost, zato modne revije s fotografijami žensk v korzetih in s podvezicami pogosto vodijo na napačno pot pri kupovanju daril. Kako pravilno izbrati žensko spodnje perilo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Čutite pritisk? Prav mogoče je, da je med letom spodnje perilo ena tistih reči, ki jim pozornost posvečate le takrat, ko jih je treba prekuhati, okoli valentinovega pa se vaše stare spodnjice kar naenkrat zdijo nenavadno sprane, grde, razvlečene in nezapeljive. Najbrž so res, a svoje k temu prispeva tudi potrošništvo. Občutek krivde, ker ne nosite zapeljivega spodnjega perila, se ob prazniku ljubezni poveča, saj nas k miselnosti, da je 14. februarja moškega nujno treba pričakati v nečem rdečem, svilenem in novem, nagovarjajo trgovci in oglaševalci. A različnim ženskam dajejo občutek zapeljivosti in ženstvenosti različne vrste perila. Dr. Christiana Tsaousi z univerze Leicester, ki dela na področju marketinga in potrošništva, verjame, da je izbira spodnjega perila močno odvisna od osebnega okusa, družbenega ozadja, vzgoje in izobrazbe oziroma poklica ženske, zato je to, kakšno perilo ji je najbolj všeč in v katerem se najbolje počuti, popolnoma individualna odločitev. Raziskavo o tem so že pred leti objavili v reviji Journal of Consumer Culture. Kot bi obstajala dva svetova spodnjic.

Vsiljena ženstvenost, ki spreminja telo

Obstaja namreč perilo, kakršno vsiljujejo mediji in želijo in pričakujejo moški, ter perilo, v kakršnem se ženske dejansko dobro počutijo. Perilo za oblikovanje postave, recimo, predpisujejo razni resničnostni šovi, v resnici pa je precej neudobno.

Profimedia
Profimedia

Kupiti pravi modrc je znanost

Imata res tako podoben okus, da ji bo všeč vse tisto, kar se vam zdi seksi? Če živita skupaj, izbira prave velikosti verjetno ne bo težava, saj lahko preprosto pokukate v njen predal s spodnjim perilom in z všivne etikete prepišete velikostno številko. Njeno velikost znajo dobro oceniti tudi mama, sestre in prijateljice. Če ne gre za presenečenje, lahko velikost s šiviljskim metrom izmerita skupaj. Pri izbiri modrca sta ključna dva dejavnika. Prvi je podprsni obseg telesa, ki ga izmerimo, kot pove ime, tik pod prsmi. V Evropi ga merimo in zapisujemo v centimetrih (npr. 75), v ZDA pa večinoma v inčih (npr. 36) in določa osnovno velikost modrčka. Drugi je prsni obseg, ki je, kakopak, obseg telesa čez prsi in določa globino košarice. Označuje se s črkami A, B, C, D, E in tako naprej. Oznaka A pomeni najmanjšo globino košarice. Obe meritvi določata velikost modrčka, na primer 75 B. Velikosti so označene tako, da ustrezajo tudi dva centimetra manj ali več od označbe. Velikost 75 na primer ustreza izmerjenemu podprsnemu obsegu med 73 centimetrov do 77.
Če ženske merijo same, je priporočljivo, da oblečejo modrc, ki se jim najbolje prilega. Ne oblecite kakšnega izmed športnih, tesno prilegajočih se ali podloženih. Nastavite naramnice na modrčku tako, da je sredina prsi približno med rameni in komolcem. Priporočljivo je, da meritev opravi nekdo drug, saj je takšna po navadi bolj natančna. Pri merjenju prsnega obsega stojte vzravnano z rokami ob telesu. Šiviljski meter položite čez hrbet na mestu kjer običajno zapenjate modrc. Izdihnite ves zrak in izmerite obseg neposredno pod prsmi. Meter mora biti medtem čim bolj vzporeden s tlemi. Zapišite izmerjen obseg, zaokrožen na najbližji centimeter. Tudi pri merjenju prsnega obsega stojte vzravnano, z rokami ob telesu in položite meter čez hrbet ter izmerite obseg čez najširši del prsi, običajno čez prsne bradavice. Pazite, da se meter le dotika prsi in jih ne stiska. Izmerjen obseg zapišite in odštejte od prej izmerjenega podprsnega obsega. Tako boste dobili razliko, ki določa globino vaše košarice. Če je prsni obseg za 12 do 14 centimetrov večji od podprsnega, praviloma ustreza košarica A. Lahko pa uporabite tudi tabelo velikosti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta