Na poti h generacijam brez tobačnega dima

NR
10.02.2019 00:25

Prejeli smo: Elektronske cigarete so za 95 odstotkov manj škodljive kot klasične cigarete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi brez tobaka se kadi.
Profimedia

V Združenju vejperjev Slovenije si prizadevamo, da ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) skupaj z javnozdravstveno stroko podprejo dialog, priložnosti in argumente, da so manj škodljivi tobačni izdelki možna rešitev za vse, ki ne zmorejo ali ne želijo prenehati kaditi.
Zato kadilci, ki preidejo s kajenja klasičnih cigaret na uporabo e-cigarete, bistveno zmanjšajo pomembna tveganja za svoje zdravje in zdravje drugih. Kajenje je namreč povezano s številnimi zelo resnimi tveganji za zdravje za kadilce in tiste, ki so v njihovi bližini. Pomanjkanje informacij o manjši škodljivosti elektronskih cigaret oziroma alternativnih tobačnih izdelkov pa ne sme iti na škodo javnega zdravstva in ustrezne informiranosti javnih zdravstvenih delavcev in potrošnikov, zato v združenju vejperjev menimo, da ni dopustno, da se o teh možnostih ne pogovarjamo tam, kjer bi se bilo treba: v medicinski stroki, v stroki varovanja javnega zdravja in v medijih. Vsi imamo pravico vedeti več.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta