zadnje objavljene

pogledi

več

mnenje

več

V NEDELJO

Na cesti in na travi - ferplej je pokopan povsod

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kaj nam je prinesel "covidtime", se najbolj odraža na cestah. Fakičev, kletvic in drugih bolj ali manj nevljudnih potez je v avtu na asfaltu več kot odpadlega jesenskega listja pod krošnjami dreves. Povprečno slabo vzgojen šofer se obnaša tako kot ogrožen bengalski tiger, ki so mu v kletki za mesec dni odtegnili rdeče meso in ga nato spustili na plano - med ljudi. Mi pa nismo Rdeče kapice in zato prav dobro vemo, zakaj imajo tigri na naših cestah tako velike čekane - "Da te lažje požrem!" Najmanj pojedli bi drug drugega v brezobzirnem boju za primat na poti v službo in potem nazaj domov, ko zamujajo samo zaradi tega, ker vsi drugi ne znajo voziti. In svoje mojstrstvo za volanom dokazujejo z vijuganjem levo-desno, kar počnejo bolje od Križaja in Mazejeve skupaj. V kolonah na ljubljanskih obvoznicah in vse bolj tudi na mariborskih dovoznicah je čutiti nestrpnost prve bojne linije na rusko-ukrajinski fronti; le da se tam streljajo z metki, pri nas pa - za zdaj k sreči še samo - z besedami. Ampak Amerika je, žal, bližje, kot si mislimo, in v obračunu razjarjenih voznikov kmalu ne bodo pele samo pesti.

Če z asfalta preskočimo na travo, opazimo podobno sliko. Po resnici povejte, kaj si mislite o sosedu, ki okoli svoje rezidence kosi golf trato v nedeljo ob deveti uri zjutraj, čeravno mu občinski odlok to strogo prepoveduje? Najraje bi ga zadavili ali mu vsaj pokvarili kosilnico, a ne? Sploh, če ste prejšnjo noč v prijetni družbi lovili mačka in se zbujate s tigrom.

Nogometne zelenice so poglavje zase, še posebej zdaj, ko se je začelo dogajati v Dohi. Na lokalnih nogometnih igriščih se dobro ne piše sodnikom, gostujočim navijačem in po novem tudi domačim nogometašem. V Dobrovcah sta si na tekmi tretje lige v lase skočila igralca domačega moštva, ker se nista mogla zmeniti, kdo bo izvajal enajstmetrovko. Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima ("penal" je uspešno izvedel tretji), oba razboriteža sta ob polčasu obtičala v slačilnici z rdečim kartonom. Ker bomo ta konec tedna totalno lokalno obarvani, sem se spomnil še enega presežka moje (nogometne) občine, dogodka namreč, ko so se pred leti pošteno zravsali navijači (starši) domačega miklavškega moštva. Če imaš takšne prijatelje, sovražnikov (nasprotne ekipe) res ne potrebuješ. Ferplej je bil očitno pokopan skupaj z baronom de Coubertinom - slabih sto let bo tega. In to ne samo v športu.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?