Ljubezen po domače na kavču

Aljoša Stojič
06.12.2020 05:00
Simpatično streljanje kozlov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pop Tv

Dosledno upoštevam priporočila, tudi Janšev poziv, da "sta za večino prebivalstva ključna za zaustavitev epidemije ležanje na kavču in gledanje televizije". Jasno, premier je s tem spet večino užalil: mamice s tremi otroki, pesnike brez prodanih knjig in 30 tisoč registriranih športnikov brez športa; njim prodajati kavč in televizijo za suho zlato je brez haska. Ampak v bistvu je imel premier tudi za spremembo prav, ker nam drugega pač ne preostane - smisel življenja ni več ležanje na plaži (s podarjenimi boni na straži), smisel življenja je ležanje na kavču.

V prostem času, ko doma nisem v službi, goltamo televizijo: filme tudi v ponovitvah, nanizanko slovenski nogomet in dokumentarce o letalskih nesrečah ... In ker se ob mrzlih zimskih večerih radi zgnetemo pred toplo televizijo, so na vrsti tudi take oddaje, s katerimi izkazujemo, da smo se v teh težkih časih pripravljeni prilagajati in odrekati v korist drugih. Hčerka je dolgo težila s Popovo limonado Ljubezen po domače. Okej, naj ti bo, ji rečem, z dodatkom, tako nizko pa še nisem padel.

Izviri reke ljubezni in dozorevanje usodnega vina mi niso blizu, niti Esmeralda niti Burak me nista nikoli premamila pred ekran, kaj šele kmetije, bari in podobni šovi. No, zdaj, ko so nam zapovedali ležanje na kavču, sem skrušeno pristal na Ljubezen po domače. Gledam prvič, drugič, gledam prejšnjo soboto in nedeljo.. in se zalotim, da pri družinskem kosilu ženi, ki je prišla iz nočne bolnišnične izmene, vsi skupaj (jaz in otroka) razlagamo, kako je bilo v prejšnjem delu te (ne)resničnostne nanizanke. Z vztrajnim ponavljanjem sem se kot lahkoverni zajec ujel v nastavljeno TV-past. Več vem o Metki in Jacqueline kot o tem, kaj se v resnici dogaja pri nas doma, da o Francu Jarcu, ki ga kličejo John, niti ne govorimo. Včasih smo v nedeljo zvečer nestrpno čakali na Johna Wayna, danes na Johnovo romantiko po domače. Konec koncev neke pretirane razlike med tujim divjim zahodom in divjo domačo ljubeznijo niti ni - kolikor več kozlov ustrelijo, bolj nas privlačijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.