Kopalke lahko kaj tudi skrijejo: Kako najti takšne, ki se vaši postavi in značaju prilegajo najbolje?

Denis Živčec
06.06.2021 04:25
Težko pričakovano poletje je pred vrati, skrb zaradi karantenske postave pa je povsem odveč. Z dobro taktiko boste prava plažna zvezda.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

In vendarle diši po poletju! Po dolgih mesecih, ko se je zdelo, da bomo do bridkega konca ostali na domačem kavču, so plaže, ležalniki, brisače in koktajli zdaj končno na dosegu roke, tudi potovanja postajajo enostavnejša. Ste pripravljeni na najbolj sončen, sproščen in seksi čas v letu? Potem kakšno misel namenite svojemu ključnemu oblačilu za ta čas - kopalkam. Tako majhen kos blaga, pa toliko preglavic. Kaj si je sploh še mogoče izmisliti pri kopalkah? Četudi imate po svoje kar prav, ko se to vprašate, pa modnim snovalcem uspe zmeraj dodati kaj novega ali v življenje vrniti kak že odpisan trend, tako kot se je to zgodilo z enodelnimi kopalkami.

Poglede kradite z enobarvnostjo

Po dolgih letih prevlade smo dali slovo tangicam in se znova zatekli k nekdaj že slavnim bikinkam, ki so, priznajte, mnogo bolj prijazne do postave, saj veliko pokažejo, a še vedno zakrijejo tisto, kar si želimo skriti. Bikinke ostajajo tudi letos - hlačke so ljubke že zaradi vrvic, s katerimi sta povezani sprednja in zadnja stran. Hlačke so bile pred leti zgolj spuščene na boke, danes pa najdemo tudi nekaj bolj zadržanih različic z višjim robom, ki prefinjeno zakrije in stisne spodnji del trebuha. Po mesecih karantene zagotovo dobrodošla lastnost. Enodelne kopalke ostajajo tudi v poletju 2021. Zapeljivo poudarijo postavo, še posebno atraktivni so modeli, ki odkrivajo veliko kože in učinkujejo, kot da smo si kos blaga samo ovili okrog telesa. Cvetličnih vzorcev bomo tokrat videli manj kot v minulih let, saj bodo večino pozornosti ukradle živahne, skoraj neonsko žareče barve v principu barvnih blokov. Vzorcev in potiskov bo manj, poglede boste tokrat poskušale krasti s kombiniranjem enobarvnih sklopov.

Foto: Profimedia
Profimedia

Kako najti kopalke, ki se vaši postavi in značaju prilegajo najbolje? Za začetek jih nehajte gledati na lutkah, ki so narejene na podlagi "popolnih" mer in zlatega reza. Vi pa ste resnični, z vsemi popolnostmi in nepopolnostmi vred. Vsaka ženska postava ima drugačno obliko in velikost prsi, trebuščka in bokov. Za nakup kopalk si vzemite čas, družbo pa naj vam dela prijateljica ali oseba z brutalno iskrenim mnenjem, saj so ogledala v nekaterih trgovinah takšna, da postavo navidezno zožijo. Pogled bo sicer prijeten, ne pa tudi realen.

Svetloba v kabinah za pomerjanje je drugačna od sončne na plaži, zato bodo barve tam žarele drugače. Rumena, bela, nežno oranžna, sprano rožnata in pudrasta barva so primerne za temnejšo polt. Tisti bolj bledi se ognite črni. Če želite pogled preusmeriti na oprsje, kombinirajte temen spodnji del in svetel zgornji. Občutek, da bodo kopalke razgalile vse vaše pomanjkljivosti, vara, saj se z njimi da prav dobro manipulirati.

​Ne sušite jih na soncu

Tiste s širšimi boki izberite kopalke s temnejšim spodnjim delom in brez detajlov. Izognite se dodatkom. Raje izberite številko večje kopalke, ki vas v pasu ne bodo stiskale. Tudi enodelne kopalke naj imajo poudarek na zgornjem delu telesa. Zaobljene ne prekrivajte zadnjice s prevelikimi kopalkami, saj jo bo veliko blaga še povečalo. Klasičen spodnji del bo tako prava izbira. Če se odločate za nakup enodelnih kopalk, poskrbite, da bo hrbet globoko odprt. S tem bo zadnjica videti manjša. Trup boste podaljšale z izbiro hlačk nizkega kroja, noge pa lahko delujejo daljše s pravilno izbranimi hlačkami. Velike prsi naj bodo tudi v kopalkah ustrezno podložene. Košarica naj vsebuje kost, obvezne so tudi nekoliko širše naramnice. Lastnice manjših prsi izberite podložene košarice.

Foto: Profimedia
Profimedia

Na splošno velja pri izbiri katerih koli oblačil pravilo, da na delih telesa, ki jih želite poudariti, uporabljajte svetle barve, na delih, ki jih želite skriti, pa temne. Bela in fluorescentne barve bodo najbolj pristajale močno porjavelim ženskam, črna in pastelne barve (torej vse osnovne barve, mešane z belo) bodo najlepše pristajale ženskam s srednjo porjavelostjo, preostale barve pa so primerne za vse vrste porjavelosti. Sonce in morje bosta kopalke sčasoma zdelala, a s pravilno nego jih boste lahko nosili kar nekaj sezon. Vsak dan jih splahnite z vodo, ne pretiravajte z mehčalcem ali milom, dovolj bo že kapljica. Ne sušite jih na soncu, saj bodo zbledele.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta