Kolumna Uroša Mencingerja: Človeštvo lahko rešijo le otroci, ki še ne znajo računati in brati, zato jih še lahko naučimo jesti

Uroš Mencinger
17.07.2022 04:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
Naj trikrat kratko, dolgo, kratko tipkam, kot so me naučili še v vojski, ker stalinski Putin ruši Ukrajino in grozi vsemu svetu s Hirošimo? Naj tulim "Na pomoč!", ker bo Zemlja po tej jedrski eksploziji doživela še hujšo okoljsko implozijo? Naj kričim, rotim, prosim, moledujem, ker preživetje civilizacije oziroma kar človeštva ni več odvisno od jutri, temveč že od danes? Naj začnem gasiti z obnovljivimi viri, naj varčujem za električni avtomobil, naj neham jesti govedino ali kar meso, naj v teh vročih dneh ugasnem klimo in odkolesarim na Šumik ter se hladeč pod Malim in Velikim slapom začnem boriti za ohranitev amazonskega pragozda? Naj razglasim osebni SOS, ker se mesečni honorar za Njo in Njega ni dvignil že sedem let (in pol), cene pa se bodo samo letos za pol(ovico)?

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta