Ko se znova učimo hoditi s pomočjo robota

Tina Recek Tina Recek
25.08.2019 04:58

Bolniki z različnimi nevrološkimi in ortopedskimi okvarami se s pomočjo robota lahko naučijo hoje in s tem bolj samostojnega življenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prilagojena kuhinja v nevrorehabilitacijskem centru, pri kateri s pomočjo gumba dosežemo, da se delovni pult spusti ali dvigne na želeno višino. Enako s pritiskom na gumb prilagodimo viseče omarice.
Itero

Ponavljanje ni samo pot, da si možgani zapomnijo denimo učno snov, temveč je tudi uspešno pri nevrorehabilitaciji. Itero - prevod te latinske besede se glasi ponovim - se imenuje samoplačniški nevrorehabilitacijski center, ki so ga odprli v Trnovem v Ljubljani. Razprostira se na 500 kvadratnih metrih in ponuja celostno obravnavo nevroloških bolnikov. Teh lahko na leto sprejme preko sto, na voljo so jim strokovnjaki s področja fizioterapije, delovne terapije in zdravstvene nege. Kmalu se jim bosta pridružila psiholog in logoped.

Dekle s cerebralno paralizo na robotski napravi trenira hojo.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta