Dedku se vse bolj mudi

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
09.12.2018 05:00

Dragi dedek Mraz, pridni otroci z vsakim novim letom vstopamo v vedno lepše in boljše življenje in te prosimo, da počakaš vsaj na Miklavža, če si se že vrinil pred Božička.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 1959 je v Maribor prispel nekoliko prej kot po navadi, že 28. decembra.
Arhiv Večera

Tako kot se mesta panično odevajo v novoletne lučke že oktobra in novembra, se nam dedek Mraz ne prikazuje le konec decembra, kot se je nekoč, ampak se od silvestrovega vse bolj pomika proti začetku zadnjega meseca v letu. Tako hiter kot letos v Mariboru še ni bil: minuli torek je ob odprtju razstave v Muzeju narodne osvoboditve v čast njegovemu 70. rojstnem dnevu prehitel svojega prijatelja Miklavža, ki se, za razliko od dedka Mraza, vedno drži reda.
Živimo v času, ko smo zamešali vzroke in posledice, ko mislimo, da vseskozi zamujamo, a v bistvu niti cilja več ne zaznamo. Od višine se zvrti, od decembrskih dobrih mož in kupov daril tudi. Ampak, ljubi dedek Mraz (četudi si to ti, mamica), nikakor ne pozabi: za silo dober računalnik stane najmanj tisoč evrov, če mi ga že želiš prinesti; če bo bolj poceni, bo že jutri dva dni prestar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta