Božične pesmi iz Slovenije za ves svet

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
27.10.2019 02:10

V podjetju Mali junaki oziroma Hooray Studios, kjer delajo personificirane knjige otroških zgodb, so ustvarili brezplačen album božičnih pesmi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Album božičnih pesmi za otroke in odrasle
Hooray Studios

V slovenskem podjetju Mali junaki oziroma Hooray Studios, ki jih po vsem svetu poznajo po personificiranih knjigah, pravljicah, v katerih lahko nastopa tudi vaš otrok, so pripravili božični album pesmi. Pesmi o čarobnem božiču so originalne, primerne za otroke in starše. Besedila so v angleščini, napisal jih je Adam Wallace, avstralski pisatelj, ki živi v New Yorku, glasbo Tomaž Trop iz skupine Tabu, zapela jih je Urška Majdič - UMA. Album je za vse dostopen na spletu; mogoče ga je tudi v celoti prenesti na domači računalnik.

Pozitivnost, za razmišljanje in učenje

Mali junaki so uspeli s knjigami, v katerih lahko starši svoje otroke spremenijo v junake zgodb za otroke, stare do osem let, na najmanj 38 straneh v velikosti A4. Izkazalo se je, kar so si v podjetju želeli, da so jih ljudje sprejeli kot spomin ali darilo ob rojstvu otroka, ob rojstnem dnevu, krstu in drugih priložnostih. "Otroci se v naših ilustracijah po navadi dejansko prepoznajo. Mogoče je izbrati spol, ten kože, barvo in dolžino las, obliko pričeske, barvo oči ter dodati na primer pegice ali očala. Ter seveda otrokovo ime, ki krasi tako naslovnico knjige kot vsa besedila v knjigi. Pri nekaterih knjigah je mogoče določiti tudi videz mame ali očeta," nam je razlagal Mic Melanšek, kreativni direktor Malih junakov.

Pesmi je zapela Urška Majdič.
Hooray Studios

Čakajo na milijonto knjigo

Kot pri knjigah, ki so na voljo tudi na ameriškem trgu, je tudi pri pesmi naredila mednarodna ekipa: Adam Wallace je pisatelj, ki piše knjige tudi za New York Times in USA Today Bestselling, skladbe tabujevca Tomaža Tropa je razigrano zapela Urška Majdič, ki je v sporočilu ob objavi novice rekla, da dišijo po božičnih medenjakih. Upa, da bo projekt razveseljeval otroke po vsem svetu, kar je zelo verjetno, kajti podjetje, ki je prisotno na ameriškem, nemškem, francoskem, italijanskem in avstrijskem trgu in je nedavno vstopilo tudi na trg Velike Britanije, bo v tem času prodala milijonto knjigo.
Album bo dostopen tudi preko svetovno znanih digitalnih ponudnikov glasbe in pretočnih vsebin, kot so YouTube Music, Pandora, Deezer, Tidal, TikTok, Spotify in Apple music. "Končno je prišel december, najlepši del leta. Prvi sneg, mi vemo, da nihče ni takšen, kot si ti. Kapo na glavo, šal okoli vratu in gremo delat snežaka. Najlepše darilo za otroke je, da jih imajo starši radi. V novo leto gremo polni veselja, ljubezni in miru. Božič je bil lep, novoletni prazniki tudi, naredimo, da bo tako lepo tudi novo leto." To so deli besedil in sporočila iz pesmi.
V videih nastopajo otroci iz knjig Malih junakov, pesmi imajo tudi podnapise, da jih lahko tisti otroci, ki že znajo brati, pojejo. Izziv ustvarjalcem je seveda, da bi te pesmi zapeli še v drugih jezikih, ne samo v angleščini. Za naše torej v slovenščini. Narejeno je sicer dobro, vendar bi bil efekt še boljši.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta