Zunaj Kitajske več novih primerov okužbe s koronavirusom kot v državi, v Sloveniji še ni potrjene okužbe

A.L., STA
26.02.2020 09:22

Potem ko so na Tirolskem v Avstriji v torek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri dveh osebah, so pristojne oblasti odredile dvotedensko karanteno za 12 ljudi. Okužbo so potrdili pri 24-letni Italijanki, ki je receptorka v enem od hotelov v Innsbrucku, in njenem prijatelju. Skupno so na okužbo z virusom v hotelu testirali 62 oseb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Med njimi so za devet ljudi odredili karanteno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. To so odredili tudi za tri osebe iz prijateljskega kroga prvotno okuženih.
Vseh 62 oseb iz hotela se po navedbah tirolskih oblasti počuti dobro, karanteno pa so odredili za devet tistih, ki so bili v tesnem stiku z 24-letnico.
Iz avstrijske Koroške ob tem poročajo, da je ponoči v enem od apartmajev v Bad Kleinkirchheimu umrla 56-letna Italijanka iz Furlanije-Julijske krajine, ki je bila tam na počitnicah. Dežurni zdravnik ni izključil možnosti, da bi lahko šlo za okužbo z novim koronavirusom. Stavbo z več apartmaji so zaradi tega zaprli, tam bivajočim pa ukazali, da stavbe ne smejo zapustiti. Pristojne oblasti, tudi italijanske, si sedaj prizadevajo ugotoviti, s kom vse je imela 56-letnica pred smrtjo stike.
Na Dunaju se je ob tem davi začela seja kriznega štaba o novem koronavirusu, ki se je udeležuje tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz.

V Italiji zbolel otrok

Doslej so v Italiji zabeležili enajst smrtnih žrtev novega virusa in 325 primerov okužb, večino v Lombardiji. V Lombardiji je zaradi novega koronavirusa umrlo devet ljudi, dve smrtni žrtvi so zabeležili v deželi Benečija (Veneto).
Po poročanju časnika Corriere della Sera so primer okužbe v Italiji prvič zaznali tudi med otroki. Gre za štiriletno deklico iz kraja Castiglione d'Adda, enega od žarišč bolezni, ki je v karanteni. Domnevno se je okužila v bolnišnici v Codognu, kaže blage znake gripe, trenutno pa je v hišni karanteni in se dobro počuti, piše časnik. Predsednik Lombardije Attilio Fontana je danes potrdil, da je deklica ena od 259 okuženih v Lombardiji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta