zadnje objavljene

pogledi

več
Aleksandra Berberih Slana, nekdanja direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor

mnenje

več

SVET

Zato bi zima lahko bila največji zaveznik Ukrajine ...

Va
02.12.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Namreč, bojevanje na fronti terja posebne veščine, zlasti novomobiliziranci v rusko vojsko pa so zgolj minimalno opremljeni in na hitro, po kratkih pripravah, poslani na bojišče, kjer je treba iskati zavetje, vegetacija pa je pozimi minimalna in temperature pod lediščem. Mraz probleme povzroča tudi vojaškim vozilom. 

Po drugi strani, trdi The Telegraph, ki ga povzema hrvaški portal Index, so v večini ukrajinskih enot veterani, ki so nekaj mesecev v zimskih razmerah prebili v rovih. Ukrajinska vojska je prav tako dobila opremo za delovanje v zimskih razmerah in bo poskušala Ruse v najzahtevnejših vremenskih pogojih zadržati na bojišču, kar bi pomenilo, da bo morala ruska stran v nove vpoklice dodatnih slabo opremljenih in slabo pripravljenih vojakov, Ukrajinci pa bi na ta način ohranjali iniciativo do spomladi.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?