(VIDEO) Vučić se je opravičil vsem istrskim vinarjem zaradi svoje izjave o malvaziji

M.R.
07.03.2021 12:43
Da ne mara malvazije, je priznal srbski predsednik Aleksandar Vučić, dva dni pozneje, ko je bila njegova izjava predvajana na televiziji, pa se je za svoje žaljive besede opravičil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srbski predsednik je bil v Sarajevu minuli torek.
EPA

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je danes prek videonagovora opravičil vsem istrskim vinarjem zaradi svoje izjave o malvaziji. "Vino (Malvazija) je nagnusno in nihče ga ne more piti," je Vučić dejal za sarajevsko komercialno televizijo Face v intervjuju, ki je bil posnet v tem tednu, predvajan pa je bil v petek. Takrat je BiH obljubil tudi donacijo 10.000 odmerkov cepiva proti novemu koronavirusu.

Svojo izjavo o vinu je podal brez posebnega povoda, ko je odgovarjal na precej bolj pomembna vprašanja. Med drugim so ga vprašali tudi, ali je on streljal na Sarajevo. 

"Storil sem veliko napak, delam jih vsak dan. Verjetno je to tudi razlika med normalnimi ljudmi in tistimi brez greha," je povedal. "Sem pa pred nekaj dnevi v enem političnem intervjuju naredil veliko napako, zaradi katere se kesam in mi je zanjo iskreno žal. Ne zato, ker nisem rekel tega, kar mislim. Jaz res nisem ljubitelj malvazije. Sem pa vsekakor nekdo, ki nima nobene pravice žaliti truda in dela vinogradnikov in vinarjev, ki se borijo za svoje izdelke. In ki tudi težko in marljivo delajo za ta svoj proizvod, ki ga prodajajo na trgu," je dejal. 

Vse vinarje v Istri je prosil, naj mu to oprostijo. "Da mi oprostijo, ker če jaz nečesa ne maram, še ne pomeni, da ni dobro," je pojasnil in se vnaprej zahvalil za sprejeto opravičilo. Hkrati je v videu, ki je bil objavljen na Instagramu, napovedal, da se bo trudil ne ponoviti podobnih napak.

Na Vučićevo izjavo o malvaziji se je včeraj oglasil župan Pulja Boris Miletić, ki je ob fotografiji kozarca z avtohtonim istrskim vinom zapisal: "Nazdravljam s kozarcem malvazije raznolikosti in svobodi mnenj. Gospod Vučić, številni vaši sodržavljani, naši dragi prijatelji in gostje, katerih srce je v Istri, ne mislijo tako."

Sledilo je še njegovo sporočilo za javnost, v katerem je zapisal, da je delo istrskih vinarjev znano po celem svetu in da redno osvajajo zlate medalje na mednarodnih tekmovanjih. "Istrska malvazija po kakovosti sodi v sam vrh svetovnih vin, poleg vina pa je Istra znana tudi po oljčnem olju, zaradi katerega je že šestič zapored razglašena za najboljšo oljčno regijo na svetu," mu je sporočil Miletić. Ob tem je Srbiji zaželel veliko uspeha pri razvijanju kakovostnih vinskih sort in ji ponudil pomoč Istre.

Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja 🍷 Gospodine Aleksandar Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši...

Objavil/a Boris Miletić dne Petek, 05. marec 2021

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta