(VIDEO) Vučić po več kot dveh letih govoril s Putinom: Srbija ne bo uvedla sankcij proti Rusiji

J.K.
20.10.2024 16:06

Srbski predsednik se je v pogovoru Putinu tudi zahvalil, da je Srbiji zagotovil zadostne količine plina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes po telefonu govoril z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom, s katerim je imel po lastnih navedbah dolg in prijateljski pogovor. To naj bi bil njun prvi neposredni pogovor po dveh letih in pol. Kot je dejal, je Putinu ponovil, da Srbija za zdaj ne bo uvedla sankcij proti Rusiji. Srbija, kandidatka za članstvo v EU, je zavrnila uvedbo sankcij proti Rusiji zaradi njene agresije proti Ukrajini, in tako ohranja tesne in prijateljske odnose z Moskvo.

Srbski predsednik se je v pogovoru Putinu tudi zahvalil, da je Srbiji zagotovil zadostne količine plina "po zelo ugodnih cenah" za to zimo. Srbija je bila popolnoma odvisna od plina iz Rusije, ko so ruske sile februarja 2022 vdrle v Ukrajino. Od takrat je po zgledu številnih držav članic EU iskala alternativne vire oskrbe, vendar ostaja delno odvisna od Moskve.

Vučić je še povedal, da ga je Putin povabil na slovesnost ob 80. obletnici zmage nad nacizmom 9. maja prihodnje leto. Njun pogovor je sicer potekal ob obeležitvi 80. obletnice osvoboditve Beograda izpod nemške okupacije med drugo svetovno vojno.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta