V Španiji po umoru otroka na igrišču aretirali moškega

STA, A.L.
20.08.2024 08:49

Španska policija je v ponedeljek aretirala 20-letnega moškega, ki je osumljen, da je v nedeljo na nogometnem igrišču v španskem mestu Mocejon zabodel 11-letnega dečka, ki je nato poškodbam podlegel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri iskanju osumljenca je sodelovalo več policistov, napoten je bil tudi helikopter.
Profimedia

Mesto je zaradi napada razglasilo tridnevno žalovanje, v nedeljo pa so se dečku tudi poklonili z minuto molka, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Incident se je zgodil v nedeljo dopoldne v športnem centru Angel Tardio v kraju Mocejon, ko je na nogometno igrišče prišel zamaskirani moški in z ostrim predmetom zabodel otroka. Po poročanju španske radiotelevizije RTVE je žrtev utrpela deset vodnih ran. Ob prihodu rešilcev je deček že utrpel zastoj srca in ga niso uspeli oživiti.

Pri iskanju osumljenca je sodelovalo več policistov, napoten je bil tudi helikopter, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V kraju Mocejon, ki ima nekaj manj kot 5000 prebivalcev, so se v nedeljo z minuto molka poklonili dečku in razglasili tridnevno žalovanje. Vodja tamkajšnje avtonomne skupnosti Kastilja-La Mancha Emiliano Garcia-Page je izrazil zgroženost nad dejanjem. Upa, da bodo storilca čim prej prepeljali pred sodišče.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta