V ruskem napadu na Odeso sedem mrtvih, Ukrajina uničila skladišče iranskih dronov

STA, A.L.
10.10.2024 10:58

Število smrtnih žrtev sredinega ruskega raketnega napada na Odeso je naraslo na sedem, še deset ljudi je ranjenih, so danes sporočile tamkajšnje oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ukrajina naj bi medtem nad Rusijo izstrelila na desetine dronov in med drugim uničila rusko skladišče iranskih brezpilotnikov šahed v Krasnodarju na jugu države.

"Žal se je število smrtnih žrtev včerajšnjega ruskega raketnega napada povečalo na sedem," je na družbenih omrežjih sporočil guverner regije Odesa Oleg Kiper. Po njegovih besedah so ruske rakete zadele kontejnersko ladjo, ki je plula pod panamsko zastavo. To naj bi bil tretji napad na civilno plovilo v pristaniškem mestu v nekaj dneh.

Medtem je ukrajinska vojska po lastnih navedbah v sredo uničila rusko skladišče iranskih brezpilotnikov šahed v Krasnodarju na jugu Rusije. Po podatkih generalštaba ukrajinske vojske je bilo v času napada v skladišču okoli 400 dronov. "Uničenje skladišča brezpilotnih letalnikov šahed bo bistveno zmanjšalo zmožnost ruskih okupatorjev, da terorizirajo miroljubne prebivalce ukrajinskih mest in vasi," je generalštab zapisal na Telegramu.

Omenjeno skladišče je Ukrajina napadla z brezpilotniki. Ruska vojska je sicer po lastnih navedbah ponoči nad različnimi regijami, zlasti obmejnimi, sestrelila 92 ukrajinskih dronov, od tega 47 nad regijo Krasnodar, 15 nad Azovskim morjem, 12 nad regijo Kursk, preostale pa nad drugimi regijami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta