V roke Američanov: Adidas prodal Reebok za 2,1 milijarde evrov

12.08.2021 18:24
Adidas je skladno s petletnim načrtom prestrukturiranja postopek prodaje Reeboka začel februarja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nemški proizvajalec športne opreme Adidas bo ameriško hčerinsko družbo Reebok prodal ameriški družbi za upravljanje blagovnih znamk Authentic Brands Group. Posel je vreden 2,1 milijarde evrov, zaključen naj bi bil v prvem četrtletju prihodnjega leta, so sporočili iz Adidasa. "Reebok je bil cenjen del Adidasa in hvaležni smo za prispevek, ki sta ga blagovna znamka in ekipa družbe dali našemu podjetju," je v sporočilu za javnost dejal glavni izvršni direktor Adidasa Kasper Rorsted. Ob tem je izrazil prepričanje, da je Reebok dobro pozicioniran za dolgoročni uspeh.

Authentic Brands Group ima v lasti nekaj svetovno uveljavljenih znamk, kot so JCPenney, Forever21 in Brooks Brothers, ter ameriško športno-novinarsko revijo Sports Illustrated. "V čast nam je, da nam je zaupano nadaljevati Reebokovo zgodbo," je izjavo komentiral glavni izvršni direktor Authentic Brands Group Jamie Salter. "Veselimo se tesnega sodelovanja z ekipo Reeboka, da nadgradimo uspeh te blagovne znamke," je še dejal.

Adidas je skladno s petletnim načrtom prestrukturiranja postopek prodaje Reeboka začel februarja. Adidas je Reebok kupil za 3,1 milijarde evrov leta 2006, z nakupom pa je želel zlasti na ameriškem trgu konkurirati tamkajšnjemu velikanu, družbi Nike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta