V napadu v Libanonu verjetno ubit potencialni naslednik Nasrale

STA, A.L.
08.10.2024 16:46

V nedavnem napadu v Libanonu je bil verjetno ubit Hašem Safidin, potencialni naslednik ubitega vodje šiitskega gibanja Hezbolah Hasana Nasrale, je danes izjavil izraelski obrambni minister Joav Galant.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Dodal je, da v gibanju po uboju Nasrale in drugih vidnejših članov ni nikogar več, ki bi sprejemal odločitve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Hezbolah je po nenehnih napadih izraelske vojske in uboju Nasrale zlomljena organizacija, brez pomembnih poveljniških in napadalnih zmogljivosti, je ocenil Galant in poudaril, da v gibanju ni več nikogar, ki bi sprejemal odločitve. Ko se bo dim v Libanonu razkadil, bo Iran spoznal, da je izgubil svoje največje bogastvo, je še dodal.

Kot je pred dnevi poročala katarska televizija Al Jazeera, je bil Hašem Safidin tarča enega od izraelskih napadov na Bejrut. Predstavnik Hezbolaha je nato sporočil, da so po napadih izgubili stik z njim, gibanje pa njegove smrti še ni potrdilo.

Safidin velja za potencialnega naslednika Nasrale, ki ga je izraelska vojska ubila konec septembra v napadu na podzemni bunker v Bejrutu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta