V izraelskem napadu na taborišče v Džabaliji ubitih več kot 30 ljudi

STA
19.10.2024 08:09

Po navedbah ministrstva za zdravje v Gazi je napad na bolnišnico in njeno dvorišče povzročil velik preplah med bolniki in osebjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izrael je 6. oktobra začel novo ofenzivo na severu Gaze, tudi v okolici Džabalije, največjega od osmih palestinskih begunskih taborišč v Gazi.
Reuters

V izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Džabalija na severu območja Gaze je v petek zvečer umrlo 33 ljudi, več deset jih je bilo ranjenih, je sporočila agencija za civilno zaščito v palestinski enklavi. Izraelske sile, ki taborišče oblegajo že dva tedna, se na navedbe o napadu še niso odzvale.

Oblasti v Gazi so danes še sporočile, da so izraelske sile davi obkolile in obstreljevale indonezijsko bolnišnico v mestu Bejt Lahija na severu enklave. "Izraelski tanki so popolnoma obkolili bolnišnico, odklopili elektriko in jo obstreljevali, pri čemer so s topništvom zadeli drugo in tretje nadstropje," je povedal direktor bolnišnice Marwan Sultan. Dodal je, da so zdravstveno osebje in pacienti resno ogroženi.

Po navedbah ministrstva za zdravje v Gazi je napad na bolnišnico in njeno dvorišče povzročil velik preplah med bolniki in osebjem.

Izrael je 6. oktobra začel novo ofenzivo na severu Gaze, tudi v okolici Džabalije, največjega od osmih palestinskih begunskih taborišč v Gazi. Tarča napadov so po navedbah Izraela borci palestinskega islamističnega gibanja Hamas, ki da so se tam prerazporedili za izvajanje novih napadov. Od takrat je bilo na območju, ki so ga spopadi močno prizadeli že prej v leto dni trajajoči vojni, ubitih več deset ljudi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta