Ukrajina in Rusija sestrelili več deset dronov

STA, Gr.G.
12.10.2024 20:59

Ruske sile še vedno napredujejo na vzhodni frontni črti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Rusija je danes sporočila, da je sestrelila 47 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, Kijev pa, da je nevtraliziral 24 dronov, ki so jih nad Ukrajino izstrelile ruske sile, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija je nad Ukrajino izstrelila 28 brezpilotnih letalnikov, od katerih jih je ukrajinska obramba po lastnih navedbah 24 uničila nad regijami Sumi, Poltava, Dnipropetrovsk, Mikolajiv in Herson.

Reuters

Načelnik ukrajinskega generalštaba je povedal tudi, da so ukrajinske sile ponoči napadle skladišče goriva v regiji Lugansk na vzhodu države, ki jo zaseda Rusija, pri čemer je izbruhnil požar. Več podrobnosti ni navedel.

Moskva napada v Lugansku ni potrdila, je pa obrambno ministrstvo sporočilo, da so ruske sile ponoči sestrelile 47 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, od tega 17 v jugovzhodni regiji Krasnodar, 16 nad Azovskim morjem in 12 nad obmejno regijo Kursk.

Reuters

Guverner Krasnodarja je ob tem na Telegramu sporočil, da so bile v ukrajinskih napadih poškodovane tri hiše in vozilo.

Ruske sile medtem še vedno napredujejo na vzhodni frontni črti in ob tem pred prihajajočo zimo napadajo ukrajinsko električno omrežje.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta