Število ukrajinskih beguncev v Evropi preseglo osem milijonov

STA, Gr.G.
02.02.2023 02:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Število ukrajinskih beguncev, ki so od začetka ruske invazije zbežali v Evropo, je preseglo osem milijonov, je danes sporočil visoki komisariat Združenih narodov za begunce (UNHCR). Skupno je Ukrajino od začetka vojne zapustilo 18 milijonov ljudi, od tega se jih je 9,9 milijona vrnilo v domovino, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Približno 4,8 milijona beguncev je v Evropi nastanjenih v okviru različnih programov pomoči. Največ jih je sprejela Poljska, kjer se trenutno nahaja 1,5 milijona beguncev. Sledijo ji Nemčija s približno milijonom beguncev, Češka s 486.000, Italija s 169.000, Španija s 161.000 in Velika Britanija s 158.000 begunci. Število notranje razseljenih medtem po zadnjih podatkih Organizacije ZN za migracije (IOM) znaša okoli 6,5 milijona.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?