Seveda ZDA ne bodo zdrknile v kaos

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
02.10.2020 17:00

Ameriški profesor z Univerze Tennessse Paul Ashdown pravi, da se šele zdaj lahko pripravimo na val predsedniških tvitov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Paul Ashdown: "Morda nam bodo zdaj prihranjena ponižujoča predsedniška soočenja."
Neznan

"Za nekatere je to morda škodoželjnost, toda bolezen vsakega ameriškega predsednika je resna stvar. Med predvolilno kampanjo je zbolelo že več predsednikov. Najprej pomislim na Franklina Roosevelta, čeprav narava njegove bolezni ni bila razkrita. Roosevelt je umrl malo za tem, ko je nastopil svoj četrti mandat. V tem trenutku ni nobenega razloga, da bi pričakovali, da Donald Trump ne bo ozdravel. Glavna posledica je, da ne bo mogel več svoje kampanje voditi, kot mu je všeč, zlasti v odločilnih državah. Lahko pa se pripravimo na val predsedniških tvitov, s katerimi bo nagovarjal svoje privržence. Ena morebitna korist za predsedniško kampanjo je, da bodo ljudstvu prihranjena ponižujoča predsedniška soočenja, vsaj za zdaj," pa nam je sporočil nekdanji profesor z Univerze Tennessee v Knoxvillu Paul Ashdown, ki je izobrazil generacije ameriških novinarjev. Komunikolog zdaj živi v Severni Karolini.

"Napačno bi bilo domnevati, da bo država zdaj spiralno zdrsnila v kaos. Obstajajo dobro uveljavljeni protokoli za nadaljevanje vladnih aktivnosti. Če bi bil Trump zaradi bolezni vseeno onesposobljen, bi predsedniške dolžnosti začasno prevzel podpredsednik Mike Pence, kongres in sodišča pa bi delovali naprej. Naj še poudarim, da je prestavitev predsedniških volitev povsem nepredstavljiva, saj so mnogi ljudje po pošti že volili. Prestavitev bi pomenila radikalen poseg v staro tradicijo in je nihče ne bi sprejel." je nadaljeval. In ker tudi Ashdown ve, da je Trumpova soporga Melania po rodu iz Slovenije, je dodal še tole: "Tudi Melania je bila na testu za covid pozitivna, kar je gotovo pritegnilo v Sloveniji še večjo pozornost. Vendar se Melania javnosti ne izpostavlja preveč, zato o njej ameriški mediji tudi ne poročajo veliko." (bj)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta