Parlamentarni odbor pri komisarskih kandidatih ni ugotovil konflikta interesov

STA, A.L.
10.10.2024 10:50

Odbor Juri je danes zaključil postopek preverjanja morebitnega konflikta interesov pri kandidatih za evropske komisarje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Skale

Odbor Evropskega parlamenta za pravne zadeve (Juri), ki je preverjal morebiten konflikt interesov pri kandidatih za bodoče člane Evropske komisije, je danes vsem kandidatom prižgal zeleno luč za zaslišanje pred pristojnimi parlamentarnimi odbori, so sporočili iz parlamenta.

Odbor Juri je danes zaključil postopek preverjanja morebitnega konflikta interesov pri kandidatih za evropske komisarje. Po prvi seji, ki je potekala pred enim tednom, je sicer od 23 kandidatov, tudi slovenske kandidatke Marte Kos, zahteval dodatna pojasnila.

S pojasnili so bili očitno člani odbora zadovoljni, saj so danes vsem 26 kandidatom prižgali zeleno luč za zaslišanja pred pristojnim parlamentarnim odborom oziroma odbori.

Pozitivna ocena odbora Juri je namreč ključni predpogoj za začetek zaslišanj, ki so predvidena med 4. in 12. novembrom. Natančen razpored zaslišanj posameznih kandidatov naj bi še danes določila konferenca predsednikov Evropskega parlamenta, v kateri so predsednica Roberta Metsola in vodje političnih skupin. Sejo je konferenca predsednikov začela ob 10. uri.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta