Pandemija koronavirusa poglobila izgubo londonskega letališča Heathrow

STA, Gr.G.
02.05.2021 08:48
Samo v prvih treh mesecih 2021 so na Heathrowu zabeležili 329 milijonov funtov čiste izgube.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Pandemija covida-19 je londonskemu letališču Heathrow povzročila že za 2,4 milijarde funtov (2,8 milijarde evrov) izgube. V prvem četrtletju letos so na sicer enem največjih svetovnih letališč našteli zgolj 1,7 milijona potnikov. "Številka 2,4 milijarde funtov predstavlja izgubo, ki jo je letališče zabeležilo od marca 2020," so ta teden sporočili iz upravljavca Heathrowa.

Reuters

Čeprav ostaja eno največjih letališč na svetu, je pariški Charles de Gaulle lani Heathrowu prevzel primat največjega evropskega letališča glede na število potnikov. V prvih treh mesecih tega leta so jih na londonskem letališču našteli 1,7 milijona, kar je 91 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Tovorni promet se je na letni ravni zmanjšal za 23 odstotkov.

EPA

Samo v prvih treh mesecih 2021 so na Heathrowu zabeležili 329 milijonov funtov čiste izgube. V prvem lanskem četrtletju, ko je izbruhnila pandemija, je bila izguba pri 41 milijonih evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta