Na Kitajskem vedno več primerov novega koronavirusa iz tujine, na Slovaškem zaporniki šivajo zaščitne maske

STA, A.L.
11.03.2020 08:58

Na Kitajskem beležijo vedno več primerov okužb z novim koronavirusom iz tujine, kar poraja skrbi, da bi lahko okužbe iz tujine spodkopale prizadevanja za zajezitev širjenja. V državi so zabeležili 22 novih smrti zaradi koronavirusne bolezni 19 ter 24 novih okužb. O prvih primerih okužb ali smrti poročajo iz Paname, Indonezije, DR Kongo in Bolivije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na Kitajskem so potrdili deset novih okužb, povezanih s tujino, večinoma iz Italije, ki jo je poleg Kitajske epidemija novega virusa najhuje prizadela. Na Kitajskem so v zadnjih dneh sicer beležili velik upad števila novih okužb.
Med primeri iz tujine so jih šest zabeležili v Pekingu, ki je uvedel 14-dnevno karanteno za ljudi, ki prijajo iz najbolj prizadetih držav, vključno z Italijo, Iranom, Južno Korejo in Japonsko. Skupno so na Kitajskem iz tujine doslej zabeležili 79 primerov.
V Wuhanu v provinci Hubei, izvoru izbruha novega koronavirusa, so danes zabeležili 13 novih okužb, v preostali Kitajski samo enega. Ob tem so pristojne oblasti province Hubei sporočile, da bodo nekaterim podjetjem že dovolile, da ponovno začnejo z delom.

Prvo smrtno žrtev je zabeležila tudi Indonezija

Prvi smrtni primer koronavirusne bolezni 19 so potrdili tudi v Panami v Srednji Ameriki. V državi so sicer zabeležili osem primerov okužb. Kot je sporočilo panamsko ministrstvo za zdravje, je zaradi covida-19 umrl 64-letni ravnatelj neke šole, ki je že trpel zaradi zapletov zaradi sladkorne bolezni, ki jih je spremljala bakterijska pljučnica.
Panama je za Kostariko druga država Srednje Amerike, kjer so potrdili okužbe z novim koronavirusom. V Kostariki so zabeležili 13 primerov.
Prvo smrtno žrtev je zabeležila tudi Indonezija. Gre za 53-letno tujo državljanko, ki je že prej imela sladkorno bolezen in povišan krvni pritisk. V državi so doslej potrdili 27 primerov koronavirusne bolezni 19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
O prvih okužbah z novim koronavirusom poročajo tudi iz DR Kongo. Gre za belgijskega državljana, ki so ga že namestili v karanteno. V Afriki so v skupno 11 državah doslej zabeležili 105 primerov okužbe z novim koronavirusom.
Prva dva primera okužbe je potrdila tudi Bolivija. Gre za ženski, ki sta se vrnili iz Italije. Trenutno sta v izolaciji in pod zdravniškim nadzorom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta