Malo je manjkalo do letalske nesreče: Ker je letalo zamujalo, paket z vžigalno napravo zagorel v skladišču

Va, STA
14.10.2024 17:21

Julija je v logističnem centru DHL v Nemčiji zagorel paket, nato pa še zabojnik s tovorom. Sumijo, da so sabotažo naročile ruske oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija z letališča v Leipzigu je ilustrativna. 
Profimedia

Nemčija se je za las izognila letalski nesreči, potem ko je julija v logističnem skladišču na letališču v Leipzigu eksplodiral paket, je danes povedal vodja nemških notranjih obveščevalcev Thomas Haldenwang. Nemške oblasti domnevajo, da so sabotažo naročile ruske oblasti.

Julija je v logističnem centru DHL na leipziškem letališču zagorel paket, nato pa še zabojnik s tovorom. Kot je povedal Haldenwang na javni seji parlamentarnega odbora za nadzor nemških obveščevalnih služb, je le srečno naključje preprečilo, da bi paket zagorel na letalu.

Paket z vžigalno napravo, ki je v Nemčijo prispel iz baltske regije, naj bi se bil vžgal v logističnem centru, potem ko je let, na katerega je bil namenjen, zamujal.

"Zaznavamo agresivno delovanje ruskih obveščevalnih služb," je pojasnil vodja zveznega urada za zaščito ustave (BfV) Haldenwang in dodal, da v Nemčiji tako v kvantitativnem kot kvalitativnem merilu opažajo več vohunjenja in sabotaž ruskih akterjev.

Nemški televizijski postaji ARD in SRW sta septembra že poročali, da sta bili v povezavi z incidentom v Litvi in na Poljskem aretirani dve osebi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta