Kot da ne bi imela Slovenija na vrhuncu pandemije drugih skrbi: Nemški Spiegel o Janši, "slovenskem Donaldu"

Gr.G.
09.11.2020 20:52

Da voditelji vlad držav članic Evropske skupnosti svoje poglede na svet pošiljajo v digitalni prostor stisnjene na 140 ali 280 znakov, ni nič novega, navaja Spiegel. "Novost pa je manična vnema, s katero Slovenec Janša dovoljuje, da preostali svet sodeluje pri njegovem občudovanju Trumpa. Kot da ne bi imela Slovenija na vrhuncu pandemije koronavirusa drugih skrbi," so dodali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

S porazom aktualnega predsednika ZDA se nekdo v EU nikakor ne more sprijazniti: Janez Janša, je zapisal nemški Spiegel. Premier in veteran slovenske politike je v svoji dolgoletni karieri že večkrat zamenjal kožo. Spiegel se je razpisal o tvitu Janeza Janše, ki ga je Twitter označil z opozorilom.

Slovenski premier je že kmalu po zaprtju volišč širil novico, da bo zanikanje dejstev osrednjih medijev triumf predsednika Donalda Trumpa ob koncu štetja glasov le še še povečalo. Ko je bilo štiri dni pozneje jasno, da je zmagovalec ameriških volitev Joe Biden, je bil Janša povsem iz sebe, navaja Spiegel.

Vodjo münchenske varnostne konference in nekdanjega državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu Wolfganga Ischingerja je - tudi prek Twitterja - Janša obtožil, da Bidenu s prezgodnjimi čestitkami ni pokazal spoštovanja do pravne države in popolnega štetja glasov.

Reuters

Da voditelji vlad držav članic Evropske skupnosti svoje poglede na svet pošiljajo v digitalni prostor stisnjene na 140 ali 280 znakov, ni nič novega, dodaja Spiegel. "Novost pa je manična vnema, s katero Slovenec Janša dovoljuje, da preostali svet sodeluje pri njegovem občudovanju Trumpa," so navedli in dodali: "Kot da ne bi imela Slovenija na vrhuncu pandemije koronavirusa drugih skrbi." Da se Janša v več pogledih čuti povezanega s Trumpovim modelom vladanja, občuduje močne voditelje, zaničuje in blati neodvisne medije, kot je državna tiskovna agencija STA, ki jo opisuje, da širi lažne novice, še navaja Spiegel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta