Kontrolni sistemi za odkrivanje povišane telesne temperature na vse več letališčih

Gregor Grosman Gregor Grosman
30.04.2020 10:51

Upravljalci letališč nameščajo senzorje, ki na daljavo merijo telesno temperaturo potnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pregled s termalno kamero so vpeljali tudi na mednarodnem letališču v Dubaju. 
Reuters

Letališče Paine Field (PAE) v Seattlu je implementiralo sistem za odkrivanje vročine pri potnikih in ga že pričelo tudi uporabljati. Gre za neinvazivno in brezkontaktno metodo, so pojasnili na spletni strani letališča, potnike pa skenirajo še preden vstopijo v varnostno kontrolno točko. Pričakovati je, da bodo podobne sisteme uporabili tudi na drugih letališčih po svetu, ko bodo oblasti odpravile ukrepe za izvajanje komercialnega potniškega prometa. Paine Field je sicer aktiven šele leto dni. Stilski in pregleden potniški terminal po pisanju portala Simple Flying potnikom omogoča intimno potovalno izkušnjo.
{twitter}https://twitter.com/FlyPaineField/status/1255556034539601920{/twitter}
Podjetje Athena Security je razvilo sistem za zaznavanje povišane telesne temperature, družba Propellor Airports, ki upravlja z omenjenim letališčem, pa je detektor namestila v terminalu tik pred kontrolno točko ameriške uprave za varnost prometa TSA. Senzor izmeri telesno temperaturo potnika na daljavo, v primeru, da bi zaznal povišano vrednost, osebje izvede sekundarni pregled. Če bi se izkazalo, da ima oseba vročino, se bo letalska družba odločila, ali bo smel leteti. Od meseca marca na letališču v Seattlu za razkuževanje prostorov uporabljajo UV tehnologijo, posebno pozornost posvečajo površinam, ki se jih obiskovalci terminala pogosto dotikajo, predvsem avtomatom za prijavo na let.

Zagotavljanje socialne distance na letališču v Dubaju tudi s pomočjo trakov, ki prepovedujejo sedenje preblizu drug drugemu.
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta