Kamala Harris prepričuje temnopolte moške, Trump pa ženske

STA, A.L.
16.10.2024 07:36

Harris glede na ankete podpirajo temnopolte volivke, medtem ko temnopolti moški niso navdušeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ameriška predsedniška kandidata sta v torek nadaljevala svoji kampanji, pri čemer se je demokratka Kamala Harris v Detroitu osredotočila na prepričevanje temnopoltih moških, republikanec Donald Trump pa v Georgii na prepričevanje žensk. Za Harris so po ključnih državah nastopali tudi drugi znani demokrati, na čelu s predsednikom Joejem Bidnom.

Harris je imela v Detroitu intervju z znanim temnopoltim radijskim voditeljem Charlamagneom tha Godom, kjer je med drugim obljubila legalizacijo marihuane in nadaljevanje prizadevanj za izboljšanje življenj temnopoltih. Dan prej je objavila agendo za boljše priložnosti za temnopolte moške, ki med drugim vključuje ugodnejša gospodarska posojila in večja vlaganja v študije bolezni, ki so pogostejše pri temnopoltih.

Harris glede na ankete podpirajo temnopolte volivke, medtem ko temnopolti moški niso navdušeni. Demokrate sicer ne skrbi, da bi šli temnopolti moški množično volit Trumpa, vendar pa je zaradi tesnih volitev dovolj že to, da ostanejo doma.

EPA

Trump: "Carine so zame najlepša beseda v slovarju"

Nekdanji predsednik Barack Obama je bil nedavno kritičen, da nekateri temnopolti moški ne sprejemajo ideje, da bi jih lahko vodila ženska. Demokratski senator iz Georgie Raphael Warnock pa je temnopolte moške opozoril, da se jim v primeru Trumpove zmage obeta porast policijskega nasilja, poroča televizija NBC.

Trump pa je medtem v torek v Georgii posnel javno tribuno za televizijo Fox News, ki bo predvajana nocoj in na kateri so nastopile izključno ženske. Trump zaradi imenovanja vrhovnih sodnikov, ki so razveljavili pravico do splava, v anketah zaostaja pri ženskah in med kampanjo je večkrat ponovil, da bo njihov največji zaščitnik.

Trump je torek sicer začel v Chicagu, kjer je članom Gospodarskega kluba razlagal, da bodo višje carine na uvoz iz tujine Američanom zagotovile blaginjo. "Carine so zame najlepša beseda v slovarju, čeprav potrebujejo službo za odnose javnostjo," je dejal Trump v pogovoru z urednikom medija Bloomberg Johnom Micklethwaitom.

S stališči Trumpa se ne strinjajo ekonomisti, ki svarijo, da bodo višje carine pospešile inflacijo in povišale cene za ameriške potrošnike.

Biden se je spraševal, kaj je narobe s Trumpom

Bivši predsednik je sicer večinoma govoril o vsem drugem razen o gospodarstvu. Ponavljal je zavrnjene trditve o volilnih prevarah 2020, napadal priseljence in transspolne športnike.

Trumpov svetovalec Stephen Miller je na družbenem mediju X objavil, da je bil to najboljši intervju v živo o gospodarstvu, ki ga je doživel.

Biden se je medtem v Philadelphii spraševal, kaj je narobe s Trumpom, ki je v ponedeljek na svojem političnem zborovanju pol ure plesal na odru. Trump je prisotne pozval k petju in plesu potem, ko sta zaradi vročine in zadušljivosti v dvorani omedlela dva podpornika.

Dejal je, da Trump kandidira za predsednika, da se izogne zaporni kazni. Prepričan je še, da se Trump raje prilizuje ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, kot pa da bi skrbel za Američane, poročajo dopisniki Bele hiše.

Glede tega, da se Kamala Harris skuša malce oddaljiti od njegove politike, pa je dejal, da si mora vsak predsednik najti svojo pot.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta