Julija na Hrvaškem skoraj pol manj turistov kot lani. Koliko je Slovencev in katere so najbolj priljubljene destinacije?

A.L.
27.07.2020 13:50

Hrvaški turistični delavci si bodo letošnji julij zapomnili tudi po bistveno slabšem turističnem obisku kot pretekla leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Do danes je Hrvaška v juliju zabeležila več kot dva milijona prihodov turistov, kar je skoraj polovico manj kot v istem obdobju lani, je sporočila hrvaška turistična organizacija. Zabeleženih je bilo tudi 14,7 milijona prenočitev turistov, kar je približno 59 odstotkov lanskega rezultata. Od skupnega števila prihodov so jih tuji turisti realizirali 1,8 milijona. V tem obdobju so zabeležili 12,5 milijona prenočitev tujih gostov. Promet domačih turistov znaša okoli 90 odstotkov lanskega. 
V obdobju od 1. do 26. julija po številu prihodov vodijo Nemci. Ti so dosegli 92 odstotkov lanskih prihodov, sledijo Slovenci (91 odstotkov lanskih prihodov) ter Poljaki in Čehi (približno 82 odstotkov lanskih prihodov). Najbolj obiskane hrvaške destinacije letos so Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag in Split, še poroča turistična organizacija.

Tokrat največ okužb v Vukovarsko-sremski županiji

Hrvaške županije tudi danes poročajo o novih okužbah s koronavirusom po vsej državi. Največ, 16, so jih tokrat potrdili v Vukovarsko-sremski županiji, in sicer 16. Tri nove okužbe so odkrili v Splitsko-dalmatinski županiji, kjer je umrla tudi 87-letna ženska, okužena s koronavirusom. Imela naj bi več kroničnih bolezni. V Virovitiško-podravski in Bjelovarsko-bilogorski županiji so potrdili po dve novi okužbi, po eno pa v  Osješko-baranjski županiji. V Zagrebu so od petka do nedelje potrdili 42 novih okužb. V Istri novih okužb niso zabeležili.
Načelnik nacionalnega štaba Davor Božinović je za televizijo Nova TV komentiral trenutno situacijo na Hrvaškem. Kot pravi, zadnja dva dni število obolelih v državi pada, kar pripisujejo povečanemu nadzoru. "Epidemiologi, policija in civilna zaščita dobro opravljajo svoje delo," je dejal. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta