Izrael po Iranu nadaljuje napade na Gazo in Libanon

N.S., STA
27.10.2024 13:54

Izrael nadaljuje z obstreljevanjem Gaze in Libanona. Najhuje je še vedno na severu palestinske enklave, kjer so izraelske sile v soboto zvečer ubile več kot 30 ljudi, med tarčami napadov je bila šola z razseljenimi Palestinci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Izraelska vojska je v soboto po lastnih navedbah zadela 120 tarč v južnem Libanonu, medtem ko je v Gazi ubila "40 teroristov". Kot navajajo palestinski viri je bilo v napadu na Beit Lahijo na severu Gaze ubitih več kot 30 ljudi, še najmanj ena oseba je umrla v nekdanji šoli, ki so jo ciljale izraelske sile. Te so vnovič zatrdile, da je poslopje z razseljenimi prebivalci koristilo islamistično gibanje Hamas.

Iz več delov Libanona, vključno s prestolnico Bejrut, danes prihajajo poročila o novih napadih. Izraelska vojska je medtem odredila nove evakuacije prebivalcem na jugu Libanona. Prvi tak poziv za več krajev na severu Izraela je v soboto po poročanju katarske televizije Al Jazeera izdalo tudi gibanje Hezbolah, ki še naprej izvaja čezmejne napade in se znotraj Libanona spopada z izraelskimi kopenskimi silami.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta