Iz Indije poročajo o novi, dvojno mutirani različici koronavirusa

STA, VČ
24.03.2021 12:06
Ne morejo pa (še) potrditi neposredne zveze med novimi različicami virusa in hitrim porastom števila okuženih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V Indiji so zaznali dvojno mutirano različico koronavirusa, je sporočilo indijsko ministrstvo za zdravje. 

S sekvenciranjem genoma in analizo vzorcev iz zvezne države Maharashtra so našli mutacije virusa, ki se ne skladajo z nobeno od doslej zabeleženih različic.

Maharashtra je ena od indijskih zveznih držav, ki jih je pandemija najbolj prizadela in kjer je epidemiološka situacija najslabša, vendar pa se na ministrstvu niso opredelili, ali gre to pripisati novi različici. Sporočili so, da čeprav so v Indiji potrdili več različic novega koronavirusa - med drugim britansko, južnoafriško in brazilsko - in zdaj tudi novo dvojno mutirano različico, te po dosedanjih ugotovitvah niso dovolj razširjene, da bi lahko potrdili neposredno zvezo med njimi in hitrim porastom števila okuženih v nekaterih zveznih državah.

V Indiji so sicer v minulem dnevu potrdili 47.262 novih okužb, kar je največ od začetka novembra lani. Skupno število potrjenih primerov je tako naraslo na 11,7 milijona. Več so jih doslej našteli le v ZDA in Braziliji.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta