Italijanski lovci nad Baltskim morjem prestregli ruska letala

STA
29.03.2024 20:22

Italijanska vojaška letala eurofighter, ki so nameščena v poljski bazi v Malborku, so v zadnjih 24 urah dvakrat prestregla ruska letala nad Baltskim morjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Hbf/ Daniel Trippolt

Poveljniški center zveze Nato v nemškem mestu Uedem je v četrtek in danes zaznal neidentificirana letala, ki so letela nad mednarodnimi vodami Baltskega morja. Italijanski lovci so letala prestregli, ko so jih identificirali, pa so se vrnili v svojo bazo v Malborku.

V zadnjih letih, tudi pred začetkom vojne v Ukrajini, se je povečalo število incidentov, v katerih so bila udeležena ruska letala in letala iz držav zveze Nato. Pogosto so se zgodili nad Baltskim morjem, pa tudi v Črnem morju in drugod.

Aprila lani so denimo nemška in britanska bojna letala prestregla tri ruska izvidniška letala nad Baltskim morjem. Marca lani pa se je ruski lovec Su-27 nad Črnim morjem pobližje srečal z ameriškim brezpilotnim letalnikom. Po navedbah ZDA je trčil v letalnik in mu poškodoval propeler, zaradi česar so ga morali spustiti do morske gladine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta