Hamenej: Hamas bo preživel po Sinvarjevi smrti

STA
19.10.2024 10:12

Po besedah iranskega vrhovnega voditelja je bil Sinvar - ki velja za vodjo napadov na Izrael 7. oktobra lani - svetel lik odpora in boja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sinvar je prevzel vodenje Hamasa po julijski smrti nekdanjega voditelja Ismaila Hanije.
Epa

Kljub smrti voditelja Jahje Sinvarja je gibanje Hamas preživelo in bo ostalo živo, je danes povedal iranski vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej. "Sinvarjeva smrt je boleča za odporniško fronto, ki pa se z njegovo mučeniško smrtjo ni končala," je dejal Hamenej v prvem odzivu na smrt vodje palestinskega islamističnega gibanja.

Po besedah iranskega vrhovnega voditelja je bil Sinvar - ki velja za vodjo napadov na Izrael 7. oktobra lani - svetel lik odpora in boja. "Z neomajno odločnostjo je nasprotoval krutemu in agresivnemu sovražniku ter ga udaril premišljeno in pogumno," je dodal Hamenej.

"Zapustil je neizbrisen napad 7. oktobra 2023 kot svojo zapuščino v regionalni zgodovini in se nato častno in ponosno povzpel med mučenike."

Iran ne priznava izraelske države. Od islamske revolucije leta 1979 je podpora palestinskemu boju postala tudi eden od stebrov iranske zunanje politike.

Sinvar je prevzel vodenje Hamasa po julijski smrti nekdanjega voditelja Ismaila Hanije. Odgovornost za njegov uboj v iranski prestolnici Teheran se pripisuje Izraelu, ki pa odgovornosti za uboj uradno ni potrdil.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta