(FOTO) V izraelskem raketnem napadu na šolo v Gazi ubitih več deset ljudi

STA, A.L.
10.10.2024 14:32

Izraelska vojska je v današnjem raketnem napadu na nekdanjo šolo v kraju Deir al Balah v Gazi ubila najmanj 28 ljudi in jih ranila 54, so sporočili iz palestinskega Rdečega polmeseca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ranjene so odpeljali v bolnišnico Al Aksa, poroča katarska televizija Al Jazeera in dodaja, da izraelska vojska beguncev na območju ni obvestila o načrtovanem napadu.
EPA

Po navedbah izraelske vojske se je območju šole, ki od začetka vojne služijo kot zatočišča za razseljene ljudi, nahajal poveljniški center gibanja Hamas.

"Ekipe palestinskega Rdečega polmeseca so se po napadu izraelske okupacijske vojske na šolo Rafida odzvale na obvestilo o 28 smrtnih žrtvah in 54 ranjenih," so po poročanju francoske tiskovne agencije sporočili iz humanitarne organizacije.

EPA

Ranjene so odpeljali v bolnišnico Al Aksa, poroča katarska televizija Al Jazeera in dodaja, da izraelska vojska beguncev na območju ni obvestila o načrtovanem napadu. Po navedbah Al Jazeere je izraelska vojska brez predhodnega obvestila napadla že najmanj 160 palestinskih begunskih taborišč.

Po navedbah izraelske vojske so v napadu ciljali palestinske borce, ki so na območju nekdanje šole postavili poveljniški in nadzorni center Hamasa, od koder so načrtovali in izvajali teroristične napade. Števila žrtev niso navedli.

Reuters

Izraelske sile so v zadnjem letu napadle več deset šolskih poslopij v palestinski enklavi. Pred dvema tednoma je bilo po podatkih palestinske civilne zaščite v napadu na zavetišče v nekdanji šoli v begunskem taborišču Džabalija ubitih najmanj 15 ljudi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta