(FOTO) Ukrajina in Rusija poročata o novih napadih z droni

STA, Gr.G.
17.12.2023 09:46

Rusija skoraj vsakodnevno bombardira ukrajinska mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poškodovana bolnišnica v mestu Stepanivka po ruskem napadu z droni.
Reuters

Ukrajinska vojska je danes sporočila, da je ponoči prestregla dve ruski raketi in odbila 20 napadov z brezpilotnimi letalniki. Moskva pa je poročala o sestrelitvi 33 brezpilotnih letal, izstreljenih iz Ukrajine. Po navedbah ukrajinskih oblasti je bil v napadih ruskih dronov na območju Odese ubit moški. Sestreljeni dron je strmoglavil na hišo in eksplodiral, je sporočila ukrajinska vojska, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

(REPORTAŽA) Moldavija: Če bi padla Ukrajina, bi bili mi naslednji

Reuters

"Ruske okupacijske sile so napadle z manevrirno raketo Iskander-K, vodeno zračno raketo Kh-59 ... ter z 20 droni tipa šahed," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile ukrajinske letalske sile. Dodale so, da so ukrajinske sile sestrelile drone in raketo Kh-59, medtem ko raketa Iskander-K "ni dosegla svojega cilja". Po njihovih navedbah so bile rakete izstreljene s Krima in regije Herson, niso pa navedli, če so napadi povzročili kakšno škodo ali žrtve.

Vojna v Ukrajini: Kdo v resnici izgublja

Ruska stran je medtem sporočila, da je odbila 33 napadov z droni v treh regijah na meji z Ukrajino. Rusko obrambno ministrstvo je v sporočilu navedlo, da so njihovi sistemi protizračne obrambe "uničili in prestregli 33 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov nad ozemlji regij Lipeck, Rostov in Volgograd".

Reuters

Posamezni napadi z droni so skoraj vsakodnevni pojav v obmejnih ruskih regijah, množični napadi pa so manj pogosti. Tarča ukrajinskih dronov je bila tudi Moskva in njena okolica. Rusija skoraj vsakodnevno bombardira ukrajinska mesta. Prejšnji teden je izvedla množičen napad z droni na jugu Ukrajine in izstrelila balistične rakete na Kijev, kjer je bilo ranjenih okoli 50 ljudi.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta