(FOTO) To je zadnja fotografija kraljice Elizabete. Nastala je le dva dni pred njeno smrtjo ...

A.L.
09.09.2022 09:44

Njena zadnja fotografija je nastala v torek, na njej je kraljica videti uglajeno in nasmejano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Po več kot 70 letih vladavine se je včeraj pri 96 letih poslovila britanska kraljica Elizabeta II. Bila je najdlje vladajoča britanska monarhinja in najstarejša monarhinja na svetu. Nasledil jo bo njen sin Charles, ki se bo imenoval kralj Karel III.

Kljub temu, da je pokojna kraljica v zadnjem letu zaradi težav s hojo odpovedala udeležbo na več dogodkih, je v torek na Škotskem sprejela odstop nekdanjega premierja Borisa Johnsona in za novo premierko imenovala Liz Truss, ki je postala že petnajsti prvi minister oziroma ministrica v času njene 70-letne vladavine. Prav na ta dan je nastala tudi zadnja kraljičina fotografija, na kateri se rokuje z novo premierko.

🤝 The Queen received Liz Truss at Balmoral Castle today. Her Majesty asked her to form a new Administration. Ms. Truss...

Objavil/a The Royal Family dne Torek, 06. september 2022

Na posnetku je kraljica videti uglajeno in nasmejano, kot jo je svet vselej poznal. Kljub temu se je že dlje časa namigovalo, da njeno zdravstveno stanje ni najboljše, da to drži, potrjuje tudi dejstvo, da se je v zadnjem letu redkeje pojavljala na javnih dogodkih, nadomeščali so jo drugi člani kraljeve družine. V sredo je odpovedala tudi virtualno srečanje, ker so ji zdravniki svetovali počitek. Junija se v glavnem ni udeležila dogodkov, ki so jih pripravili ob platinastem jubileju njenega vladanja, se je pa čez poletje večkrat pojavila na dogodkih na Škotskem, kjer je bila od julija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta